1.561 famílies valencianes sol·liciten la matriculació dels seus fills a les aules de 2 anys

L'1 d'octubre es publicarà una llista provisional d'admesos en cada centre i el dia 13 començaran les classes

eldiariocv
 
 
 

Vicent Marzà en una reunió amb representants de la Diputació i l'Ajuntament

Vicent Marzà en una reunió amb representants de la Diputació i l’Ajuntament

Aquest dilluns finalitzava el termini de matriculació d’alumnes per al projecte experimental d’aules de dos anys en centres de Primària, i han estat un total de 1.561 les famílies les que han sol·licitat matricular els seus fills en els 35 col·legis que s’han acollit a aquest projecte. Concretament, per províncies han fet la sol·licitud de matrícula 558 famílies a València, 538 a Alacant i 465 a Castelló.

Per a la inscripció dels alumnes, conselleria ha posat a disposició de les famílies un assistent telemàtic per recollir les sol·licituds, una aplicació informàtica que ha estat operativa des del passat 21 de setembre fins aquest dilluns 28 i que ha facilitat la inscripció dels interessats.

El procés de resolució de l’admissió començarà aquest dimarts 29 de setembre i seran els consells escolars de cada centre els que baremaran les sol·licituds fins al dimecres 30 per publicar posteriorment -el dijous 1 d’octubre- la llista provisional d’admesos en el tauler d’anuncis de cada centre. Les famílies podran presentar al·legacions els dies 1 i 2 d’octubre i el dia 5 es publicarà la llista definitiva.

La matrícula es realitzarà del 5 al 8 d’octubre, i el dia 13 començaran les classes amb mestres i educadors, unes classes que finalitzaran d’acord amb el calendari escolar 2015-2016 per als alumnes d’Infantil. Conselleria avaluarà l’establiment progressiu de les aules de 2 anys durant els propers anys, un tema la implantació tractaran amb els agents de la comunitat educativa.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, defensa la importància d’ampliar l’ensenyament infantil “com una mesura per combatre el fracàs escolar”, atès que, segons afirma, “està científicament comprovat que el marge entre els 2 i els 8 anys és clau per a la formació dels xiquets”. Cal recordar que el País Valencià és la comunitat autònoma amb major fracàs escolar. “Les aules de 2 anys tenen també una importància cabdal per a obrir camí a l’objectiu que totes les valencianes i valencians tinguen accés a l’educació gratuïta i de qualitat per als seus fills”, sentencia.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*