113 famílies demanen els 6.000 euros per escolarització en castellà

El Ministeri d'Educació ha estimat de moment 50 de les peticions, però encara no ha descomptat ni un euro de les transferències de la Generalitat, tal com està previst en la LOMCE.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Meritxell Ruiz en la seva presa de possesió / Foto: Sandra Lázaro

Meritxell Ruiz en la seva presa de possesió / Foto: Sandra Lázaro

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha informat aquest dimarts, en la presentació del curs 2016-2017, que en els darrers cursos un total de 113 famílies han exigit a l’Administració que els pagui 6.000 euros per escolaritzar els seus fills en castellà, tal com preveu la LOMCE. De tots aquests casos, però, el Ministeri d’Educació només n’ha validat 50. De la resta, nou casos han quedat desestimats i els altres estan pendents de resolució.

Ruiz també s’ha mostrat sorpresa pel fet que, malgrat haver estimat aquestes peticions, el Ministeri d’Educació no els ha deduït de les transferències l’equivalent a aquests 6.000 euros, d’acord amb el procediment que consta a la llei Wert. “No ens han descomptat cap import relacionat amb aquestes peticions”, ha expressat la consellera.

“No canviarà res”: sobre les revàlides de la LOMCE

Un altre dels contenciosos que Ensenyament manté oberts amb el Ministeri d’Educació és de les proves externes. La LOMCE preveu un exàmen a final de Quart d’ESO i Segon de Batxillerat, que enguany encara no tindria efectes acadèmics, però sí el 2017-2018. En aquest sentit, Ruiz ha assegurat als alumnes d’aquests cursos que no hauran de superar la prova. “No canviarà res respecte el curs passat”, ha afirmat la consellera.

En aquest sentit, ha recordat que dimarts passat el Govern va presentar un requeriment d’incompetència –pas previ al recurs al Tribunal Constitucional– pel reial decret que regula aquestes revàlides, atès que, segons el seu parer, envaeixen competències de la Generalitat. Ensenyament creu que l’avaluació de l’educació i el règim lingüístic –el Ministeri preveu que les famílies puguin escollir la llengua de la prova– són de la seva competència.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*