423 infants han perdut la vida al Mediterrani un any després de la mort de l’Aylan

L'ONG Save the Children omple les afores del Congrés amb 423 globus vermells, un per cada menor d'edat mort al Mediterrani intentant arribar a les costes europees.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Said, de 8 anys, davant del Congrés dels Diputats al costat de 423 globus vermells que ha col·locat l'ONG Save The Children en record dels menors morts a la Mediterrània en l'últim any. | FOTO: Pere Armestre / Save The Children.

En Said, de 8 anys, davant el Congrés dels Diputats de Madrid al costat de 423 globus vermells que ha col·locat l’ONG Save The Children en record dels menors morts al Mediterrani en l’últim any. | FOTO: Pedro Armestre / Save The Children.

Aquest divendres, 2 de setembre, es compleix un any de la mort de l’Aylan Kurdi, el nen que va ser trobat sense vida en una platja turca i la fotografia del qual va commocionar el món sencer. Des de llavors, han estat 423 els menors d’edat que han mort intentant arribar a les costes d’Europa en la seva fugida de països com Síria, l’Afganistan o l’Iraq.

L’ONG Save the Children lamenta que, després del primer impacte mediàtic de la mort de l’Aylan, Europa no ha promogut mesures per evitar aquestes morts. Per fer visible aquest malestar l’entitat ha portat 423 globus a les portes del Congrés dels Diputats, un per cada nen que ha mort al Mediterrani des de fa un any.

El nombre de migrants menora que arriben a Europa no ha parat de créixer en els últims anys, i actualment suposa el 40% del total dels refugiats que entren per aquestes vies. “Els nens refugiats tenen molt poques vies legals per buscar protecció a Europa”, ha afirmat el director general de Save the Children Andrés Conde, que ha demanat als governs europeus “canals perquè els refugiats puguin arribar d’una manera segura”, fet que evitaria que “intentin amagar-se del control de les autoritats i que desapareguin en circuits irregulars”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*