El 80% de les 2.000 places d’oposicions per a docents seran per professors de Secundària

El departament d'Ensenyament ha anunciat que el procés de selecció serà entre l'abril i el juny de 2018. L'especialitat més demanada serà anglès

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Escola Mas Masó de Salt / Sandra Lázaro

El departament d’Ensenyament preveu iniciar el procediment selectiu de les oposicions per a 2.000 places de docents des de mitjans d’abril fins a mitjans de juny del 2018. Aquestes places formen part de les 7.000 destinades a cobrir llocs de funcionariat que la Generalitat va anunciar a finals de 2016. El 80% de les places, 1.602, seran per al cos de professors d’ensenyaments de Secundària, segons el web que ha difós l’Administració.

La convocatòria del concurs, segons ha anunciat avui el Govern, serà a mitjans de novembre, i els aspirants podran presentar les seves sol·licituts durant tot el mes de desembre. Serà durant la segona quinzena de gener de 2018 quan es publicarà la llista provisional d’admesos i exclosos, mentre que la definitiva es farà pública a principis de març.

Aquestes places estan destinades per a cossos de mestres (373 en total), professors d’arts plàstiques i dissenys (11), mestres d’escoles oficials d’idiomes (14) i d’ensenyament secundari (1602 places). Això significa que el 80% de les places que s’ofertaran seran per a docents de Secundària, una etapa on en els darrers anys hi ha hagut més necessitat de professorat atès que a les aules d’ESO hi ha ara mateix un volum rècord d’alumnat.

També és destacable la presència de l’especialitat d’anglès entre les places ofertades. A Secundària són 201 i a Primària 205, una xifra molt per sobre de la resta d’especialitats, com poden ser les altres llengües, ciències o tecnologia.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*