Agressió ultradretana a menors per anar a una Trobada d’Escoles en Valencià

El GAV es va manifestar contra la jornada escolar en valencià qualificant-la de "catalanista".

eldiariocv
 
 
 

Alguns joves van necessitar atenció hospitalària / @AntifeixistesPV

Alguns joves van necessitar atenció hospitalària / @AntifeixistesPV

Article publicat a eldiariocv

Membres del grup ultradretà GAV (Grupo de Acción Valencianista) de Gandia han agredit aquest dissabte a sis joves, entre ells algun menor, que assistien a la Trobada d’Escoles en Valencià a la localitat de Benirredrà. Els agressors, segons testimonis dels fets, haurien arribat a causar algun trau al cap i a la cara de dos dels joves, que van necessitar atenció hospitalària.

L’agressió l’haurien realitzat al voltant d’una dotzena de persones que es dirigirien a una manifestació organitzada pel GAV contrària a la Trobada, trobada que qualifiquen de “catalanista”. Llavors haurien carregat contra el grup de joves empenyent-los contra cotxes estacionats al carrer i fins i tot copejant-los amb les sivelles dels seus cinturons.

Queixes d’EU

Des d’Esquerra Unida, el diputat al Congrés Ricardo Sixto ha denunciat que van advertir aquest divendres a Delegació de Govern que no autoritzés aquesta concentració ultradretana del GAV contra la Trobada “tement-nos que podia derivar en accions violentes”. Sixto ha exigit a la Delegació de Govern que obri immediatament una investigació “per conèixer exactament l’ocorregut, quin ha estat el dispositiu policial que s’han muntat i com s’han produït aquestes agressions que sembla han afectat a dos menors”. El diputat finalitza lamentant que “ha estat una irresponsabilitat permetre aquesta concentració, i més tenint en compte que es convocava contra les Trobades d’Escoles en Valencià, un esdeveniment ple de nens i nenes. S’ha de demanar la depuració de responsabilitats immediates “.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*