Alt seguiment de la vaga estudiantil als instituts

En la major part de comarques, més del 70% d'estudiants s'han sumat a la convocatòria, tot i que a Lleida o Girona el seguiment ha estat més baix.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La segona jornada de la vaga de 48 hores convocada pel Sindicat d’Estudiants fins aquest dimecres ha tingut un alt seguiment en els instituts catalans. Segons dades del Departament d’Ensenyament, el seguiment ha rondat el 70% a la majoria de territoris, tot i que a Lleida ha estat d’un 28% i a Girona d’un 32%. Els organtizadors, per la seva banda, xifren el seguiment en un 95%.

“Considerem que aquesta jornada de vaga que hem plantejat en 48 hores ha connectat enormement no només amb una part d’estudiants sinó amb pares i mestres”, assegura Borja Latorre, portaveu del sindicat. En el cas català, la vaga s’ha emmarcat en una setmana de lluita convocada pels docents que culminarà amb una manifestació aquest dissabte.

Tot i que la convocatòria es feia a nivell estatal, tampoc han faltat les crítiques al govern català. La manifestació convocada al migdia ha anat de la Plaça Universitat fins al Palau de la Generalitat a la plaça Sant Jaume. Latorre critica el decret de plantilles aprovat per al Generalitat com “un atac brutal contra els drets del professorat” i afegeix que “és un desenvolupament de la LEC amb una serie de mesures de privatització que la LOMCE referma”.

L’estudiant considera que les mobilitzacions han estat un èxit, també per la confluència amb altres col·lectius com els treballadors de TV3, la PAH o els treballadors de Coca-Cola a Madrid. Latorre reclama la dimissió del ministre Wert i insta els sindicats de treballadors a convocar “una vaga general per tombar el govern del PP, que com estem demostrant està en minoria absoluta al carrer”, assegura.

Seguiment de la vaga per territoris, segons el Departament d’Ensenyament:

Serveis territorials
Alumnat
Consorci d’Educació de Barcelona
74,47%
Baix Llobregat
75,94%
Barcelona Comarques
60,00%
Catalunya Central
40,00%
Girona
31,73%
Lleida
27,83%
Maresme i Vallès Oriental
73,33%
Tarragona
70,86%
Terres de l’Ebre
74,20%
Vallès Occidental
48,00%

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*