Bargalló culmina la reestructuració de l’organigrama del Departament

El DOGC ha publicat el decret pel qual es reestructura el departament d’Educació, amb la creació d’una nova direcció general (Innovació, Recerca i Cultura digital), i la fusió del que abans eren dues (Primària i Secundària) en una de sola, que passa a denominar-se direcció general de Currículum i Personalització.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El conseller Bargalló, en una recent visita a l’escola dels Hostalets de Balenyà | Foto: Educació

Després de canviar de nom a començaments de mes, d’Ensenyament a Educació, el conseller Josep Bargalló ha fet un pas més en la idea que té del que ha de ser el seu departament. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dilluns 24 el Decret 274/2018, pel qual es reestructura el Departament d’Educació, i que de fet oficialitza la forma com ja feia temps que s’operava internament.

La principal novetat d’aquesta reestructuració es troba en l’àmbit de la Secretaria de Polítiques Educatives. Ara ja no existeixen la direcció general d’Educació Infantil i Primària ni la direcció general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, sinó que desapareixen aquests noms i es crea la direcció general de Currículum i Personalització, que passa a estar dirigida per Josep Vallcorba, fins ara director general de Secundària. Al mateix temps es crea la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, que dirigeix Mar Camacho, fins ara directora general d’Infantil i Primària. Els nomenaments de Camacho i Vallcorba també es van publicar al DOGC de dilluns.

Segons diu el decret, de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital depenen les unitats següents: a) La subdirecció general d’Innovació i Formació;  b) La subdirecció general de Transformació Educativa; i c) La subdirecció general de Recerca i Cultura Digital. De la primera d’aquestes subdireccions penja el servei de Formació i Desenvolupament Professional del Professorat i el servei d’Innovació, Xarxes i Serveis Educatius. De la segona el servei d’Èxit Educatiu i Noves Oportunitats, i el servei d’Educació al Llarg de la Vida. I de la tercera l’àrea de Cultura Digital i el servei de Recerca Educativa. També desapareix l’àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement, que en l’organigrama anterior penjava directament de la secretaria general.

Pel que fa a la Direcció General de Currículum i Personalització, es bifurca en tres subdireccions generals: a) la subdirecció general d’Ordenació Curricular; b) la subdirecció general d’Educació Inclusiva; c) la subdirecció general de Plurilingüisme. De la primera d’aquestes subdireccions pengen el servei de Currículum d’Infantil i Primària i el servei de Currículum de Secundària i Batxillerat. De la segona ho fa el servei d’Atenció Educativa Inclusiva i Orientació. I de la tercera el servei de Suports i Recursos Lingüístics i el servei de Llengües Estrangeres i d’Origen.

A banda d’aquests canvis, la subdirecció general de la Funció Directiva de Centres Docents, que depèn directament de la Secretaria de Polítiques Educatives, també varia lleugerament el seu nom. A partir d’ara és la subdirecció general de Funció Directiva i Lideratge Pedagògic.

1 Comment on Bargalló culmina la reestructuració de l’organigrama del Departament

 1. Diàleg entre Alicia i Humpty Dumpty (o el que podria ser perfectament el conseller Josep Bargalló)

  (…) –Ya ves. ¡Te has cubierto de gloria!
  –No sé qué es lo que quiere decir con eso de la «gloria» –observó Alicia.
  Humpty Dumpty sonrió despectivamente.
  –Pues claro que no…, y no lo sabrás hasta que te lo diga yo. Quiere decir que «ahí te he dado con un argumento que te ha dejado bien aplastada».
  –Pero «gloria» no significa «un argumento que deja bien aplastado» –objetó Alicia.
  -Cuando yo uso una palabra –insistió Humpty Dumpty con un tono de voz más bien desdeñoso– quiere decir lo que yo quiero que diga…, ni más ni menos.

  –La cuestión –insistió Alicia– es si se puede hacer que las palabras signifiquen tantas cosas diferentes.

  –La cuestión –zanjó Humpty Dumpty– es saber quién es el que manda…, eso es todo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*