La lectura del futur: llibres sensorials i experimentals

L'aparell, dissenyat al MIT amb voluntat de generar controvèrsia, consistiria en un llibre acompanyat d'un sistema de sensors que estimularia el cos del lector d'acord amb el decurs de la història.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Quan la majoria de lectors encara no s’ha acostumat als e-book, hi ha un grup de recerca al Massachussets Institute of Technology que ja va més enllà: llibres sensorials i experimentals. La nova invenció del MIT Media Lab la recull aquesta setmana el portal Mind/Shift. El llibre en qüestió va acompanyat d’un aparell robòtic equipat amb sensors que el lector s’ha de posar sobre el tors, i la intenció és que a mesura que es vagin passant pàgines, aquests sensors facin sentir les emocions i sensacions al lector d’acord amb el decurs de la història.

“El projecte explora noves maneres de fer una lectura digital augmentada”, asseguren els inventors en un text que acompanya el vídeo de presentació a Vimeo. “No és cap idea per fer-ne un producte, sinó una mera exploració en el context de les històries de ciència ficció. És un aparell creat per a provocar el debat”, apunten els creadors. Queda clara, doncs, la seva voluntat de generar controvèrsia.

En el següent vídeo es poden veure més detalls d’aquest llibre made in Massachussets:

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*