Aixada Antiracista: associacions juvenils de Barcelona treballen contra el racisme i per la igualtat de drets

L’Aixada Antiracista vol ser una xarxa juvenil de referencia en el món associatiu pel combat contra el racisme i la xenofòbia. Una de les propostes d'aquest moviment és l'alliberament d'espais de racisme.

SOS Racisme
 
 

imatge_1-slider

L’Aixada Antiracista és un moviment que vol sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets. Pretén mobilitzar a la ciutadania i especialment a les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona; a través del treball en xarxa i accions de tot tipus vol posar en l’agenda política i social, així com també en l’ideari associatiu, els valors de la inclusió, la no discriminació, la diversitat, els drets humans i l’antiracisme.

Aquest és un projecte que està impulsat per SOS Racisme, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i l’associació juvenil Boca Ràdio; en el que participen moltes de les entitats que formen part del CJB.

L’Aixada Antiracista vol ser una xarxa juvenil de referencia en el món associatiu pel combat contra el racisme i la xenofòbia. La construcció d’aquest moviment té l’origen en la primera trobada del Moviment Associatiu Juvenil Antiracista que es va celebrar fa un any a l’Espai Jove La Fontana. En aquest vídeo podreu veure una de les propostes del moviment: alliberar espais de racisme. https://www.youtube.com/watch?v=PV3MFYQks1A

Una mica d’actualitat!

L’Aixada Antiracista està impulsant la campanya DO ANTRIRACISTA i permet a les entitats identificar-se com entitats compromeses amb la lluita i, d’aquest manera, sembrar la ciutat d’espais alliberats de racisme. Es posa a disposició de les entitats un conjunt d’eines per a que puguin treballar de manera directa els valors de la inclusió, la no discriminació, la diversitat i antiracisme.

L’educació és una de les línies de treball de l’Aixada, tant pel que fa a l’elaboració de materials i sessions formatives, com també en compartir recursos. Es poden consultar a la web. http://www.aixadantiracista.cat/

El per què d’aquesta iniciativa? La crisi econòmica, política i social que fa anys que patim facilita el sorgiment de discursos cada cop més racistes, populistes i demagògics que responsabilitzen a les persones nouvingudes d’aquesta situació. Per això és imprescindible reivindicar la diversitat com un valor positiu que enriqueix la nostra societat i les persones que en formen part. Volem viure en una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom, indiferentment del seu país o regió d’origen, de la seva ètnia o cultura, de les seves creences i de les seves opinions polítiques o filosòfiques.

About SOS Racisme

SOS Racisme Catalunya és una associació que des del 1989 treballa en la defensa dels Drets Humans des de l’acció antiracista. Entenem el racisme i la xenofòbia com un atac als Drets Humans i per tant lluitem per eradicar-los en tots els estats i tots els àmbits de la societat. Reivindiquem la igualtat de drets i oportunitats per a totes les persones que compartim i conformem una mateixa societat, com un factor indispensable per universalitzar el concepte de ciutadania. Contact: Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*