DENIP 2015: construïm el Llibre de la Pau

El proper divendres 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau -DENIP-, 300 alumnes de primària de les escoles La Mar Bella i Pere IV del Poblenou construiran el «Llibre de la Pau».

#edutransforma
 

DENIP

El proper divendres 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau -DENIP-, 300 alumnes de primària de les escoles La Mar Bella i Pere IV del Poblenou construiran el «Llibre de la Pau».

Lafede.cat organitza aquesta activitat educativa amb el suport del Districte de Sant Martí. La idea és que els infants desxifrin «l’alfabet Gandhi» a través de diferents pistes i jocs, i que acabin bolcant amb paraules o dibuixos les seves impressions. L’activitat serà dinamitzada per persones vinculades al Grup d’Educació per la Pau i a l’Escola de Cultura de Pau, totes dues entitats federades.

Durant tot el matí, els Jardins Gandhi del Poblenou s’ompliran de nens i nenes que reflexionaran sobre la cultura de pau i la noviolència a partir d’una proposta dinàmica i divertida. La pau és ser tu mateixa?; la pau és que homes i dones tinguin les mateixes oportunitats?; o que tothom pugui menjar cada dia? Preguntes com aquestes són les que es plantejaran als infants de tercer a sisè de primària que participaran al DENIP.

A banda de l’activitat proposada per Lafede.cat, altres entitats federades tenen propostes per al DENIP 2015 que s’emmarquen en el seu treball diari per a la incorporació de l’educació per la pau als projectes educatius de les escoles i instituts de Catalunya. Així, l’Escola de Cultura de Pau planteja l’activitat «Els murs» que, aprofitant el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín, proposa una seqüència didàctica per explorar els murs que ens construïm les persones. Fundipau, per la seva banda, proposa l’activitat Fem pinya per prohibir les armes nuclears, que pretén conscienciar als joves de l’amenaça que representa per a la població mundial l’existència de 16.000 armes nuclears actives al món, així com fer-los partícips de la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears.

La proposta del DENIP per aquest 2015 suposa un canvi en l’orientació de l’activitat. Fins ara, i des de l’any 2008, l’antiga Federació Catalana d’ONG per la Pau organitzava un acte de caire simbòlic que reunia al moviment de pau català al voltant de l’estàtua de Gandhi, situada als Jardins del Poblenou que porten el seu nom. En la nova etapa com a Fede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global, el DENIP se centra en la incidència en l’àmbit educatiu per apropar les escoles a l’educació crítica i transformadora posant el focus, aquest dia, en la pau des d’una perspectiva positiva i en la necessitat que els infants siguin protagonistes del canvi del seu entorn proper.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*