Joves contra #LaPitjorEpidèmia

A partir del teatre interactiu, 307 joves de diferents centres educatius han fet una reflexió global sobre dret a la salut al món

#SalutDretsAcció
 
 

“Volem manifestar-nos i que ens escoltin”, reclama una adolescent davant la càmera. Al seu costat, 28 noies i noies de la ciutat de Barcelona han dirigit una reivindicació col·lectiva als seus co-ciutadans i ciutadanes, governants i empreses, contra la pitjor epidèmia: la injustícia i la desigualtat.

Es tracta d’una iniciativa de les ONG Medicus Mundi Catalunya, Farmacèutics Mundi i Quepo, una activitat de sensibilització i educació transformadora. A partir del teatre interactiu, 307 joves de diferents centres educatius de Barcelona hi han participat amb l’objectiu d’apropar-se a una reflexió global sobre el dret a la salut al món i les causes que impedeixen la seva garantia i perpetuen la injustícia i la desigualtat.

Dinamitzada per la companyia de teatre Frec a Frec, posen en escena una petita història local, humana, entre l’Àfrica i Catalunya, per entendre una complexa realitat global i que els permiti abordar qüestions clau com l’accés a l’aigua potable, a centres sanitaris i tractament mèdic, així com l’explotació laboral i la privatització de recursos naturals.

Els personatges (una dona sudanesa, un metge cooperant, un treballador català d’una multinacional de begudes…) interactuen amb l’alumna. Es trenquen prejudicis, estereotips, s’ofereix informació i es permet reflexionar als joves i, sobretot, construir la seva pròpia mirada davant una realitat injusta.

“Volem dir als governs, la ciutadania i les empreses que tothom és igual”

El vídeo-manifest és el fruit d’aquesta mirada, la mirada crítica i empoderada de nois i noies que en un futur pròxim participaran i construiran els espais públics i privats de la nostra societat. Creiem que són gairebé inexistents els espais on els i les joves aconsegueixen tenir veu i ser escoltats sobre qüestions pre-concebudes per “adults”.

“Volem que els governs treballin per la justícia fiscal”, “volem dir a les multinacionals prou amb la sobreexplotació”, “volem que els ciutadans s’uneixin i lluitin en comú pels seus propis drets”, són algunes de les seves demandes. Els joves han volgut dirigir un missatge contundent als governs, empreses i ciutadania per lluitar contra la injustícia i la desigualtat, perquè el dret a la salut només es podrà respectar si tots els actors de la societat treballen plegats per la dignitat de tots i totes.

En el vídeo hi han participat joves de l’Escola Arrels, Escola OSCUS, Escola Scala Dei, Institut XXV Olimpíada, Institut Príncep de Girona i St. Paul’s School.

#SalutDretsAcció
About #SalutDretsAcció

Campanya pel Dret a la salut al món de Farmamundi i Medicus Mundi http://salutdretsaccio.org Contact: Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*