Desmilitaritzem les nostres ments

El pròxim 10 de novembre tindrà lloc l'acte 'Desmilitaritzem amb Llibres' per iniciar la Setmana Internacional en Contra de la Militarització de la Joventut i per convocar accions per fer fora l'exèrcit dels espais educatius a Catalunya.

Desmilitaritzem l'educació
 
 

El pròxim 10 de novembre la campanya Desmilitaritzem l’Educació realitzarà a Barcelona la presentació de dos llibres promoguts i editats en el marc de les iniciatives que ha vingut impulsant des de l’any 2008 per contribuir a la reflexió i incidència antimilitarista en els espais educatius.

Els llibres són, ‘Mentes Militarizadas‘, coordinat per Jordi Calvo Rufanges i escrit per vuit activistes i investigadores de pau, i ‘122 Acciones Fáciles –y Difíciles- para la Paz’, escrit per Cécile Barbeito, formadora i investigadora d’educació per a la pau.

A més de la importància que tots dos exemplars poden tenir com a instruments de referència en l’acció educativa del professorat i educadors en general, la presentació revesteix especial atenció perquè representa l’inici de les accions que com a campanya s’han proposat en el marc de la III Setmana Internacional en Contra de la Militarització de la Joventut que coordina la Internacional de Resistents a la Guerra WRI-IRG.

baixaLa Setmana aglutina un conjunt d’accions antimilitaristes a tot el món amb el propòsit de conscienciar i qüestionar sobre les maneres en què els joves són militaritzats, així com donar veu a les alternatives. A dia d’avui militars, grups armats i d’altres es beneficien de la guerra usant diverses maneres per accedir a la joventut, no solament per reclutar cossos, sinó també per reclutar ments cap a la causa militar.

Quines estratègies i pràctiques estan seguint per poder convèncer els infants i joves que donin suport, activa o passivament, la seva causa militar? Què podem fer per contrarestar aquestes estratègies dels especuladors de la guerra? Durant la setmana d’acció d’enguany el focus d’atenció seran les moltes maneres en què les ments i els cossos dels joves són reclutats per a les forces armades i la guerra.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=IpdabzKPwAI

Exemple d’un vídeo de l’exèrcit francès que busca reclutar a “geeks” i “gamers”

En el cas de Catalunya, la Setmana arriba en un context propici després que el passat 14 de juliol, el Parlament aprovés la Moció 55/XI, sobre la desmilitarització de Catalunya, el contingut de la qual insta al Govern a “evitar la presència de l’exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i evitar també que sigui present a espais educatius i promocionals com el Saló de l’Ensenyament o el Saló de la Infància a Barcelona; el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya o la Fira de Formació Professional a Lleida; l’ExpoJove de Girona o l’Espai de l’Estudiant de Valls”.

Per donar continuïtat a aquesta declaració des de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació es plantegen una sèrie d’accions d’incidència i interpel·lació a responsables de diferents nivells de govern per conèixer les mesures que s’han pres en relació a aquesta Moció. Cridem a tota la comunitat educativa, però especialment als joves, a participar en aquestes accions. Podeu seguir les convocatòries amb l’etiqueta #YouthAgainstWar en el perfil de la campanya @desmilitaritzem.

De la mateixa manera, convoquem a totes les persones interessades a construir una educació desmilitaritzada per al nostre país, a participar el pròxim 10 de novembre a la presentació dels llibres. Després de la presentació es realitzarà un col·loqui per compartir inquietuds i propostes.

  • Presentació: Desmilitaritzem amb Llibres
  • Dia i hora: Dijous 10 de novembre, 18 – 20h
  • Lloc: Casal de barri Folch i Torres, C. De la Reina Amàlia, 31
  • Més informació: desmilitaritzem@gmail.com
About Desmilitaritzem l'educació

La campanya Desmilitaritzem l’Educació està formada per mes de quaranta entitats vinculades al foment de la pau i a l’educació. El seu principal objectiu és denunciar la creixent presència de l’exèrcit en espais educatius, tant formals com informals i no formals. Contact: Lloc web | Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*