11 iniciatives educatives d’economia solidària

Aquest cap de setmana se celebra la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) a Barcelona. Hi trobem diverses iniciatives educatives.

Montse Boher
 
 

Una de les activitats de la cooperativa l'Esberla.

Una de les activitats de la cooperativa l’Esberla.

Els dies 24 i 25 d’octubre se celebra la 4ª edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu amb l’objectiu de difondre experiències econòmiques alternatives i fomentar la intercooperació. Entre els nombrosos expositors de la FESC hi trobem diverses iniciatives educatives; en destaquem les següents:

1. L’Esberla és una cooperativa sense ànim de lucre ubicada a Vilassar de Mar que desenvolupa accions formatives i projectes educatius en tres àmbits: participació i cultura de pau, gènere i sexualitats, consciència emocional.

2. L’Eina és una entitat d’inserció laboral que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones en risc d’exclusió. Ofereix diversos serveis educatius a les escoles: acollida matinal, activitats extraescolars, casals, colònies i altres.

3. Fil a l’agulla està especialitzada en l’àmbit del desenvolupament organitzacional, el creixement personal i la formació d’educadors. Algunes metodologies que utilitza són eines per la creativitat, psicologia orientada a processos, teatre de l’oprimit i comunicació no violenta.

4. Som Bici i Biciclot són dues cooperatives de treball que promouen l’ús de la bicicleta i desenvolupen diverses activitats per a infants i joves en els àmbits de la seguretat viària i l’educació ambiental.

5. Nusos és una entitat especialitzada en l’educació científica i ambiental. Promou l’accés al coneixement científic a tota la ciutadania amb la voluntat de potenciar la creació d’un autèntic esperit crític.

6. Eduxarxa és una cooperativa especialitzada en la creació de continguts didàctics i experiències educatives. Desenvolupa projectes de divulgació científica i cultural mitjançant el treball en xarxa.

7. El Timbal és un centre de formació i creació escènica organitzat com a cooperativa. Ofereix formació teatral i personal en l’àmbit de les habilitats expressives i promou iniciatives artístiques de creació col·lectiva.

8. Aposta és una escola de cooperativisme que ofereix formació contínua en els aspectes econòmics, jurídics, socials i personals necessaris per emprendre projectes empresarials cooperatius.

9. La Ciutat Invisible és una cooperativa autogestionària del barri de Sants que ofereix diversos projectes i serveis. Entre ells, desenvolupa activitats formatives en l’àmbit del cooperativisme social, els feminismes i l’economia solidària.

10. Servei Civil Internacional de Catalunya és una entitat que educa per a la transformació social. Organitza camps internacionals de treball voluntari i activitats formatives de cultura de la pau, resolució de conflictes, desenvolupament comunitari i altre.

11. El Diari de l’Educació és un mitjà de comunicació digital que informa sobre l’actualitat educativa. És també un espai de debat per a la comunitat educativa, que pot participar-hi a través de blogs i articles.

Montse Boher
About Montse Boher

Cooperativista, divulgadora cultural i editora a Eduxarxa Contact: Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*