La coeducació i el feminisme

3 de novembre de 2015 - Laia Ontiveros López

Pensar en aquest tema m’evoca la imatge d’un nus on diferents fils estiren cap a extrems diversos i s’entortolliguen entre si. A risc de convertir-me en una venedora de fum, em llenço a parlar-ne i a compartir els meus interrogants, fent ofrena del meu nus i convidant-vos a estirar els extrems que més us atraguin com si d’un banquet es tractés.

Vivències de la cerimònia per la pau d’Hiroshima

17 de setembre de 2015 - Mario Heredero de Pablos

El cor se’ns congela a les 8.15 h., hora exacta del llançament marcada per un minut de silenci. Faig un cop d’ull al meu voltant i alguns miren a l’horitzó, altres al terra, els japonesos tanquen els ulls. Molts pensaments en aquest moment, podíem haver estat nosaltres, els nostres avis, 70 anys no són res a la història, i per què ho van fer? Era necessari? Les bombes son necessàries? I les guerres? Tant difícil era parlar-ne abans?

Estimem allò que trepitgem

9 de setembre de 2015 - Maria Casademont Cavero

Tenim el compromís ferm i la voluntat de ser transmissors i transmissores de la nostra cultura, les nostres tradicions, i fer que aquestes siguin també agents educatius. Vivint el país, el territori, la cultura i les tradicions esdevenim ciutadans i ciutadanes compromesos i, per sobre de tot, persones felices.

Sense associacionisme no hi ha cultura popular

22 de juny de 2015 - Aina Tella Arbós

La cultura popular, com la que s’esdevé per la revetlla de Sant Joan, és una combinació d’espontaneïtat social i d’expressió de la vida associativa existent. Però, com canvia aquesta festa amb l’augment de regulació que viu l’espai públic? Cal, tota aquesta regulació? O aquesta regulació fa que totes perdem responsabilitat sobre aquest espai comú? I si per aquesta regulació o per algun altre motiu deseixíssim de fer servir l’espai públic com a lloc de trobada entre tots i totes, què estaríem perdent com a societat?

1 2