Deu anys de ‘Ficcions’, el concurs literari per a joves d’entre 14 i 18 anys

Més de 2.300 alumnes han participat en alguna de les edicions del certamen literari que promou l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació a través dels instituts

Redacció
 

“Per viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre”. Aquesta cita de l’escriptora Emily Dickinson bé podria servir de vaixell als 2.385 participants que fins ara ja s’han embarcat en l’aventura del concurs literari Ficcions, que aquest any celebra la seva desena edició.

Organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), el concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està adreçat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius, i té com a objectiu principal impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentivar la creativitat i la imaginació dels joves.

Lliurament de premis de la darrera edició del concurs Ficcions, a La Pedrera

El funcionament

Durant aquesta travessia literària, els alumnes estan convidats a escriure una història que salti de manera màgica de la seva imaginació al paper. La finalitat és crear un relat de ficció en tres capítols, prenent com a punt de partida l’inici d’una de les cinc propostes literàries que ofereix el concurs:

  • Li deien Lola, de Pilar Romera
  • Marina,de Carlos Ruiz Zafón
  • Un any i mig,de Sílvia soler
  • Joc de trons,de George R.R. Martin
  • Camps de maduixes,de Jordi Sierra i Fabra

Una vegada registrats a la web del concurs, els participants poden penjar els seus relats seguint les pautes del calendari d’entrega. Hi ha dues modalitats de participació: individual o en grup de fins a tres persones.

Gran final a “La Pedrera”

El 23 de març és la data límit per presentar el tercer i últim capítol. És en aquest moment del periple literari quan un jurat vinculat al món de les lletres i l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. El veredicte es farà públic en diversos actes arreu del territori de parla catalana, on es farà l’entrega de premis i diplomes i on podran assistir alumnes finalistes, familiars i professors. Els actes tindran lloc a Menorca, Eivissa, Mallorca, València i, el 23 de maig, a La Pedrera de Barcelona.

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, tot i que també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà als professors i professores més motivats de cada territori: Illes Balears, País Valencià i Catalunya.

Les inscripcions per participar al certamen de creació literària Ficcions seguiran obertes fins el dia 6 de febrer a través de la pàgina web www.ficcions.cat.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*