La UB obre les seves portes per donar a conèixer tots els seus centres

Més de 5.000 estudiants assistiran durant el mes d’abril a les Jornades de Portes Obertes de la Universitat de Barcelona per informar-se sobre els estudis que s’imparteixen i les seves sortides professionals.

Laura Reinón
 

El Paraninf de l’edifici central de la UB | Foto: UB

Les Jornades de Portes Obertes esdevenen una ocasió única per l’alumnat que vol tenir una visió més clara a l’hora d’escollir i valorar seus futurs estudis. Per aquest motiu, del 6 al 26 d’abril, la UB obrirà les seves portes als alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior per donar a conèixer tots els seus centres i facilitar informació sobre les característiques dels estudis que s’hi imparteixen, així com les sortides professionals, els serveis universitaris, les activitats estudiantils i d’altres temes d’interès.

La visita dels estudiants s’estructura en base a un model comú, tot i que cada centre pot adaptar la jornada segons els estudis que ofereix la facultat i les seves instal·lacions. En tots els casos, desprès de la benvinguda del degà o la degana i de la presentació dels graus que s’imparteixen al centre, els visitants tindran l’oportunitat de veure en acció la facultat.

Per a molts estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius aquestes jornades són una oportunitat important per concretar un concepte del que, fins aleshores, només havien sentit a parlar: la universitat.

Segons Assumpta Rivera, cap del Servei d’Atenció a l’Estudiant, el paper de les Jornades de Portes Obertes és molt important de cara als futurs alumnes perquè “al llarg d’aquests dies els diferents centres de la Universitat facilitaran informació de les característiques dels seus estudis i de les sortides laborals associades”. A més, afegeix, “també es podran visitar les facultats i conèixer els serveis que s’ofereixen, la qual cosa fa que els futurs estudiants puguin veure el lloc on en un futur podrien estudiar”. En aquest sentit, els joves i les seves famílies també podran visitar les aules on es fan les classes, els diferents tipus de laboratoris, la biblioteca o la secretaria i, a més a més, veure com és el dia a dia dels estudiants universitaris, professorat i personal d’administració i serveis.

Sortides professionals dels graus

Les diferents sortides professionals i laborals és una de les informacions que es facilita durant les jornades i, en funció dels graus, també es fa referència a les pràctiques curriculars o extracurriculars que s’ofereixen. Un nombre elevat dels graus de la Universitat de Barcelona té prop del 100% d’ocupabilitat i, segons Rivera, els estudis que tenen més demanda “solen ser els de biomedicines, medicina, educació, economia i empresa, i psicologia”.

Entre els serveis universitaris i activitats que poden gaudir els alumnes de la UB, Rivera destaca la formació complementària, les instal·lacions esportives, el pla d’acció tutorial, les biblioteques i, sobretot, “el servei d’orientació d’acompanyament al llarg de cada una de les etapes de transició de la vida universitària: a l’inici dels estudis, en els cursos intermedis, i al final del grau, quan l’alumne ha de decidir si continuarà estudiant o prefereix optar per la transició al mercat laboral”. En aquest cas, continua, “el Servei d’Atenció a l’Estudiant assessora als alumnes en la cerca de feina”.

L’acceptació de les Jornades de Portes Obertes que organitza cada any la Universitat de Barcelona és molt bona. De fet, entre 2012 i 2017, la xifra de  visitants ha augmentat en més de 1.000 alumnes, i totes les facultats que tenen un nombre màxim de places les exhaureixen.

Aquest any s’espera la presència de més de 5.000 alumnes en unes jornades que són també una bona oportunitat per començar a generar sentiment de pertinença a la institució gràcies a la col·laboració dels estudiants dels diferents graus de cada facultat, que compartiran la seva experiència amb els futurs alumnes.

Tota la informació sobre les JPO i les inscripcions es pot trobar a: www.ub.edu/jpo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*