El concurs literari ‘Ficcions’ arriba a la final amb una participació rècord

L’entrega de premis, on es desvelarà el guanyador de la desena edició del certamen literari juvenil, tindrà lloc el 23 de maig a La Pedrera de Barcelona.

Redacció
 

Andrea Soler, de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí, va ser la guanyadora de la passada edició | Foto: AMIC

Els navegants que es van embarcar en l’aventura del concurs literari Ficcions estan a punt d’arribar a bon port. De fet, la desena edició del certamen per a joves d’entre 14 i 18 anys ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 900 històries completes que es van enviar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen tot un rècord en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, gràcies tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a La Pedrera–Casa Milà de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori –Balears, País Valencià i Catalunya– i, finalment, s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries, així com el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

El concurs Ficcions, l’aventura de crear és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*