‘iFest Countdown’: reptes reals, una metodologia disruptiva i molts premis

L’iFest, el festival de la disrupció, la ciència i la tecnologia s’estrena en aquesta edició amb l’iFest Countdown, un programa d’aprenentatge on els ‘players’ desenvoluparan prototips de reptes reals que seran exposats a l’iFest Zero l’any 2019.

Redacció
 


l’iFest es dirigeix al talent més jove, amb la finalitat de plantejar reptes que puguin desembocar en idees de negoci | Foto: IfestJa ha començat el comte enrere per a la nova edició del iFest, el festival on la innovació, la tecnologia i la ciència parlen el mateix idioma, el dels futurs emprenedors. Organitzat per Catalunya Emprèn, l’iFest es dirigeix al talent més jove, -els estudiants de batxillerat, formació professional, graus universitaris, màsters i doctorats-, amb la finalitat de plantejar reptes que puguin desembocar en idees de negoci innovadores.

A diferència d’altres edicions, en les quals el repte tenia una durada de tres hores, en aquesta, els participants s’organitzaran en equips de tres players, i hauran de desenvolupar prototips de reptes reals durant diversos mesos amb l’ajuda dels shakers –professors o responsables de l’equip–, seguint una sèrie de continguts del mètode Lombard a la mateixa plataforma del iFest. L’objectiu és que els projectes puguin treballar-se amb molta més dedicació, ampliant el temps d’estudi i els recursos.

El mètode Lombard com a ‘disparador’ creatiu

Ja sigui a les aules o de forma virtual, des d’ara i fins el mes de febrer de l’any que ve, els participants treballaran els reptes en diferents fases –inspiració, ideació, prototipatge i comunicació–, amb el suport d’experts de diverses àrees per fer sessions de mentoring i avançar en els projectes. També es posaran sobre la taula nous mètodes d’aprenentatge i s’impartiran algunes càpsules de formacions sobre les tecnologies exponencials com, per exemple, la nanotecnologia, la intel·ligència artificial i robòtica, i la biotecnologia. D’igual forma l’ecosistema emprenedor protagonitzarà aquest festival de la ciència de la mà d’incubadores, acceleradores, startups, makers, universitats, centres de recerca, etc., fins a arribar al gran dia: l’exposició i defensa dels projectes durant la celebració de l’iFest Zero, un esdeveniment reconegut com el demo day del món de l’emprenedoria.

Aquests projectes innovadors estaran inspirats en el mètode Lombard, un sistema que fomenta la creativitat i se centra en l’aplicació pràctica de les eines i principis de la innovació disruptiva, tenint com a punt de partida desafiaments reals generats per empreses.

En aquest sentit, companyies com Aigües de Barcelona, l’Institut Català d’Energia, Cuatrecasas i el Parc Científic de Barcelona, entre d’altres, llençaran un repte perquè centenars d’equips generin una solució. Tots els prototips presentats optaran al premi al millor projecte, i finalment l’equip guanyador viatjarà durant un mes a Silicon Valley amb Imagine Creativity Center per treballar el seu projecte emprenedor.

El compte enrere per l’iFest ja ha començat. T’hi apuntes?

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*