Arriba el primer festival de curts dirigit a alumnes de secundària fins a 18 anys

En el marc del Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que tindrà lloc del 23 al 30 d’abril de 2019, el Programa Cine Base celebrarà el seu primer festival de curtmetratges, dirigit a joves de secundària, FP de grau mitjà i batxillerat.

Redacció
 

Foto: Escac

L’objectiu del Festival és incentivar la creació i el talent de joves motivats per l’audiovisual, promovent l’interès de nous espectadors i públics fidels a la cinematografia. En aquest context, volem propiciar que els joves gaudeixin de l’experiència de veure, compartir i viure el cinema, participant en un esdeveniment de reconegut prestigi dins de la indústria cinematogràfica, com és el BCN Film Festival.

El festival Cine Base es dirigeix a joves d’entre 12 i 18 anys d’edat que estiguin estudiant en qualsevol dels següents cursos acadèmics: des de 1r a 4t de l’ESO, Batxillerat 1r i 2n, i Curs FP de Grau Mitjà.

Per participar en el festival s’han de complir els següents requisits:

  • Temàtica: Pots presentar-te amb curtmetratges o documentals de temàtica lliure.
  • Participants per equip: L’equip haurà d’estar conformat per almenys tres autors i com a màxim cinc particpants.
  • Gala de presentació: Els curtmetratges finalistes es presentaran en una sessió durant el BCN Film Festival el dia 24 o 25 d’abril i es lliuraran premis patrocinats per l’ESCAC i Cinemas Verdi, amb la col·laboració de Filmin.
  • Jurat: Un jurat compost per professionals de la indústria cinematogràfica, així com per docents de l’ESCAC seleccionaran els curts finalistes.

Les inscripcions es podran realitzar a la  web de cine base fins al 29 de març.

Premis:

Hi haurà diferents premis segons les categories:
Beques per als cursos Summer School, Prime o Foundation a ESCAC
Material per rodar un curtmetratge
Abonaments per entrades als Cinemes Verdi
Subscripcions a FILMIN

Gala: 

Es realitzarà una gala de presentació dels curtmetratges finalistes en una sessió dins el BCN Film Festival.

Foto: Escac

Sobre Cine Base

CINE BASE és un programa que té l’objectiu d’implantar la Narrativa Audiovisual com una competència bàsica, indispensable i d’ús habitual a l’Educació Secundària de tots els alumnes del nostre país.

Narrar, i per tant comunicar en qualsevol àmbit, ja no és només llegir i escriure. Al segle XXI la narració és Audiovisual, i per tant, és imprescindible traslladar-la a les aules.

Sobre ESCAC

Amb 25 anys d’experiència, la Fundació ESCAC ha aconseguit amb èxit un dels seus propòsits fundacionals: la recerca i potenciació de talent, així ho demostren les carreres de graduats amb carreres reconegudes a nivell nacional i internacional com: Juan Antonio Bayona (Jurassic World: el reino caído, Lo imposible), Javier Ruiz Caldera (Superlópez, Mira lo que has hecho, Anacleto agente secreto), Dani de la Orden (Élite, El Pregón, Barcelona nit d’estiu, Barcelona nit d’hivern), entre molts d’altres.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*