El Saló de l’Ensenyament celebra 30 anys amb vocació orientadora

El Saló manté la seva aposta per millorar l’experiència dels visitants i reforça els serveis d’orientació acadèmica presencial i online.

Redacció
 

Fotos: Saló de l’Ensenyament

Del 20 al 24 de març el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona obrirà les seves portes al Saló de l’Ensenyament, que aquesta edició celebra el seu trentè aniversari. El certamen comptarà amb més de 190 expositors que presentaran l’oferta formativa més completa als alumnes d’ESO i Batxillerat que visitin el saló. A més, sota el marc de La Setmana de la Formació i el Treball, també tindran lloc la 16ª edició de Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus; i la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil, que reuniran un total de més de 250 expositors al recinte de Montjuïc.

En aquesta nova edició que estrena dècada, el Saló de l’Ensenyament posarà el focus a reforçar els serveis d’orientació acadèmica i professional amb més orientadors, com ara psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs; així com el servei de consultes en línia, que estarà disponible al web www.formació365.cat durant tot el mes de març. D’aquesta manera i un any més, Fira de Barcelona referma la seva tasca d’acompanyament als estudiants amb l’objectiu que la presa de decisions sobre el seu futur estigui ben fonamentada.

Tallers per a joves i famílies

El saló comptarà també amb diferents activitats com, per exemple, els tallers “EP!” per a joves i famílies amb la intenció de guiar els alumnes a través dels expositors en funció de la temàtica acadèmica que més els interessi. També trobaran taules rodones formades per professionals de referència de diferents sectors que explicaran als joves com és el seu dia a dia a la feina i quin ha estat el camí que han seguit fins a arribar a la seva posició; o l’scaperoom “El repte de decidir”, en el qual els participants hauran de treballar diversos aspectes personals per aconseguir l’objectiu que se’ls proposa, aprenent a potenciar la seva capacitat de prendre decisions, fet que també els ajudarà a afrontar el seu futur més immediat.

Segons Laura Pararols, directora del saló, “en aquesta trentena edició del Saló de l’Ensenyament volem seguir creixent i apostant per l’orientació acadèmica. Amb més orientadors, més opcions de consulta, més activitats i més visites guiades. Els alumnes d’ESO i Batxillerat i de Cicles Formatius rebran tota la informació necessària per prendre la decisió adequada que decidirà el seu camí a seguir, juntament amb les seves famílies”.

Estudis superiors, universitaris, FP i complementaris

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya comptarà amb un gran espai on els visitants es podran informar i orientar sobre l’oferta d’estudis a Catalunya. En aquesta edició, es reforçarà el paper orientatiu amb més punts d’atenció personalitzada amb professors experts de diferents àrees. Igualment, s’oferiran itineraris formatius específics (IFES), amb l’objectiu de potenciar i desenvolupar habilitats personals i socials d’alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials.

A l’espai dedicat a la Formació Professional (FP), els visitants podran informar-se sobre estudis relacionats amb la impressió 3D i la ciberseguretat, així com els relatius al sector de la fusta i els mobles. Així mateix, els visitants del saló tindran a la seva disposició tota la informació necessària sobre els processos i tràmits d’accés i admissió a les universitats de Catalunya. En aquest sentit, la Secretaria d’Universitats ajudarà als assistents, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), a triar els estudis universitaris que volen cursar, mostrant-los apps i eines que posen a prova els coneixements adquirits durant el curs i que els preparen de cara a les proves d’accés a la universitat (PAU).

Com en altres anys, les titulacions relacionades amb la tecnologia tindran destacada presència al saló amb l’Aula de Tecnologies Multimèdia de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que oferirà demostracions i activitats relacionades amb les tecnologies multimèdia, la realitat virtual i la fotografia digital. De la mateixa manera, l’Espai Ciència, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), promourà les vocacions científiques organitzant tallers, activitats interactives, demostracions i experiments. Mentrestant, l’Associació de Promotors de Cursos a l’Estranger (ASEPROCE), disposarà d’un espai on donarà a conèixer l’oferta de cursos i estades a l’estranger.

Màsters i postgraus a la Xina

Els dies 22 i 23 de març, al Palau 5 del recinte de Montjuïc, també se celebrarà Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que en la seva 16a edició va comptar amb seixanta expositors, entre universitats -públiques i privades-, escoles de negocis i col·legis professionals. Futura comptarà per primera vegada amb la presència de 17 universitats de la Xina, com la Universitat de Pequín, la Universitat d’estudis Estrangers de Beijing, la Universitat de Ciència i Tecnologia o la Universitat de Comunicació de la Xina; demostrant d’aquesta manera el seu creixement i la seva aposta pels programes a l’estranger.

Incorporació al món laboral

Els dies 21 i 22 de març, tindrà lloc també la segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil. Organitzat per Fira de Barcelona i Barcelona Activa, conjuntament amb altres entitats de la ciutat, el saló organitzà activitats perquè les persones de 16 a 35 anys tinguin recursos per accedir al món laboral i reorientar la seva vida professional. En aquest espai de trobada, es podran conèixer els diferents sectors professionals i les competències més valorades per les empreses. El saló ocuparà part del Palau 2 del recinte de Montjuïc, amb la idea que els assistents puguin valorar totes les opcions existents. Aquest espai comptarà amb la presència de diferents entitats que donaran a conèixer els seus programes i activitats per a facilitar la incorporació i acompanyament en el mercat laboral. Els assistents podran descobrir i conèixer ocupacions i oficis poc conegudes, experimentant-ne en primera persona.

Tota la informació la podeu trobar aquí.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*