Torna el Cine Base Summer School per a docents

Per cinquè any consecutiu arriben a l’ESCAC els cursos intensius de narrativa audiovisual per a professors d’ESO organitzats per Cine Base. Aquest any, com a novetat per als docents que ja han participat en cursos anteriors, s’han creat els cursos d’especialitat: direcció, fotografia, guió o art.

Redacció
 

Fotos: ESCAC

Els cursos de narrativa Audiovisual organitzats per CINE BASE, que organitza l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), van dirigits a professors d’Educació Secundària de tota Espanya que tinguin interès per aprendre i aplicar la narrativa audiovisual a les seves aules, a qualsevol assignatura o departament.

Els cursos segueixen la metodologia de l’ESCAC del learning by doing i el treball per projectes. Durant el curs intensiu, a la seu de l’ESCAC (Terrassa), s’imparteixen classes pràctiques i tècniques dissenyades per a realitzar exercicis individuals i en grup. Les classes pràctiques estan complementades amb classes tècniques de fotografia, càmera, muntatge, so, direcció d’actors/ius i direcció d’art. A més, es produeixen diferents projectes de curtmetratges.

En aquesta nova edició, els interessats podran trobar tres opcions de cursos:

  • Beginner: Dirigit a tot el professorat que vulgui adquirir una introducció completa al format audiovisual.
  • Advanced: Només per aquells professors que ja hagin realitzat el curs Beginner i que estiguin interessats en ampliar la seva formació amb un segon curs, Ficció o Documental
  • Especialitats: Dirigit a aquells alumnes que ja hagin participat en cursos previs de Narrativa Audiovisual per a Docents o que tinguin coneixements i vulguin incrementar la formació en un àmbit audiovisual determinat: direcció, foto, art i guió.

Els cursos intensius de narrativa audiovisual tenen una durada d’una setmana i estan homologats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Cine Base posa a la disposició del professorat una compilació bibliogràfica audiovisual per a les diferents especialitats i un Manual de Pràctiques Audiovisuals per a l’ús dins de l’aula.

Els professors/as formats en el projecte Cine Base, tindran accés a totes les seves accions:

  • Manual de Narrativa Audiovisual: inclou més de 100 exercicis proposats per a realitzar a les aules.
  • Assistència a l’Aula: suport per al desenvolupament i aplicació de projectes i tallers de narrativa audiovisual a les aules.
  • Cinema al Cinema: proposta d’incentivar la cultura audiovisual dels alumnes/as permetent l’accés a les sales de cinema i festivals en sessions especials.

Sobre Cine Base

Cine Base és un programa que té per objectiu implantar la Narrativa Audiovisual com a competència bàsica, indispensable i d’ús habitual en l’Educació Secundària de tots els alumnes del nostre país.

En aquests 4 anys d’acció hem format a més de 1.000 docents de tota Espanya, de diferents assignatures, cursos i centres; hem treballat amb més de 7.000 alumnes de secundària de forma directa en les aules (amb participació de professors Cine Base) i ha tingut un impacte indirecte en més de 75.000 estudiants de 400 centres educatius.

Inscripcions obertes a través de: www.cinebase.escac.es

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*