Una llibreta reutilitzable per combatre la despesa excessiva en paper

La periodista Glòria Ayuso ha creat una llibreta que conté pissarres a doble cara per fer anotacions i esborrar, com es faria en una pissarra de paret. Amb aquesta iniciativa ‘eco-friendly’ Ayuso intenta conscienciar sobre l’ús (o el mal ús) del paper, també a l’escola.

Redacció
 

La llibreta UNDO

Encara no fa un any que va sortir al mercat una llibreta reutilitzable sota la marca UNDO. Es tracta d’una llibreta que conté pissarres a doble cara per a fer anotacions i esborrar, com ho faríem en una pissarra de paret, la qual cosa, segons subratlla la seva creadora, la periodista Glòria Ayuso, constitueix un recurs educatiu molt útil pel dia a dia dels escolars.

El projecte es va finançar col·lectivament a través d’un crowdfunding i fins i tot va triplicar l’objectiu de recaptació. Gràcies a això, es va poder començar amb la producció inicial d’aquest producte. Segons explica Ayuso, les persones que van participar en el seu finançament després van seguir demanant més llibretes, el que demostra que és una eina funcional. El crowdfunding constitueix una estratègia utilitzada per donar a conèixer projectes i saber si el producte agrada o no al públic abans de produir-lo.

En un primer moment, la llibreta es va pensar com una eina de treball per les empreses, perquè poguessin realitzar esborranys de projectes o compartir idees, però també és un producte molt demandat per les escoles, ja que és un bon suport per escriure o dibuixar, per després esborrar i tornar a començar. Segons la periodista, en l’àmbit escolar la llibreta ofereix moltes possibilitats perquè és molt adaptable a les necessitats formatives. “Per exemple, funciona molt bé per aprendre les taules de multiplicar, ja que els alumnes poden esborrar fàcilment quan s’equivoquen”, afirma Ayuso.

La periodista Glòria Ayuso

La llibreta ve acompanyada de retoladors i una camussa, i hi ha diferents models i mides. Unes llibretes estan dissenyades amb aparença escolar i d’altres estan adaptades al món empresarial. Les empreses, igual que les escoles, estan buscant alternatives al paper, una “tendència que no pararà” afirma Ayuso. “Tot i tenir eines electròniques al nostre abast, seguim necessitant el paper per fer anotacions i, segurament, després aquest paper serà llançat a les escombraries, per la qual cosa aquesta llibreta és una bona opció per no fer un ús excessiu del paper”, afegeix.

La voluntat de conscienciar sobre el medi ambient ha dut la firma a incorporar en alguns dels seus models un missatge que sensibilitza sobre la tala d’arbres. Les llibretes combinen pissarra i paper, perquè només s’escrigui als folis aquelles anotacions que realment necessiten ser conservades, per tant, és un producte dels denominats eco-friendly, que tanta tirada tenen actualment i es preveu que molt més en els pròxims anys.

2 Comentaris on Una llibreta reutilitzable per combatre la despesa excessiva en paper

  1. Esteu segurs q és tan eco friendly? De quin material està feta? Fa pinta de dur un munt de plàstic.
    El paper té molt menys impacte sobre el medii q el plàstic. Segons de quin material estiguin fetes, Cadascuna d’aquestes llibretes, un cop creades, pot trigar centenar d’anys a desaparèixer. Això amb el paper no passa.
    No ho sé, em falta info, òbviament, però diria q segur q és molt ‘cool’ però q realment no és tan ecofriendly com diuen.
    (I no, no soc fabricant de paper! Hahahaha)

  2. Estic amb tu, Oriol.
    Tot i que també veig la seva utilitat, no deixa de ser com una pissarreta vileda, però sembla més còmoda… Caldrà experimentar el producte, a veure què.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*