Documental ‘Famílies viatgeres’, mirant el món amb ulls de nen

Tenir fills o viatjar poden ser dues experiències vitals transformadores. Què passa quan es combinen totes dues? Famílies que han passat per l'experiència de prendre's un període sabàtic per realitzar al costat dels seus fills llargs viatges pel món ens expliquen com ho van fer i ho van viure en el documental Famílies Viatgeres, mirant el món amb ulls de nen

Max López
 
 

https://youtu.be/BXlkNSypWvs

Tenir fills o viatjar poden ser dues experiències vitals transformadores. Què passa quan es combinen totes dues? Famílies que han passat per l’experiència de prendre’s un període sabàtic per realitzar al costat dels seus fills llargs viatges pel món ens expliquen com ho van fer i ho van viure en el documental Famílies Viatgeres, mirant el món amb ulls de nen, del qual t’oferim com a avançament el seu tràiler, això sí, advertint-te abans que deprés del seu visionat pots experimentar unes ganes incontrolables de viatjar al costat dels teus (el que avisa…).

La versió completa del documental podrà veure’s durant la seva estrena pública en la propera III Trobada de les Famílies en Ruta (1-2 de maig) i comptarà amb la presència de diversos dels seus protagonistes: Anja i Patrick de Road 111, Sonia i Antonio de Makuteros Family Run, Karina i Albert de La Volta al Món, Miriam i Pau de Nosaltres 4 viatgem, Alice i Andoni de Mundubyciclette, Montse i Octavio d’Un Món per 3 tots grans viatgers i millors persones als quals ens hem unit Susagna i Max del blog que estàs llegint. El dimarts dia 12 a les 19:30 està prevista una segona sessió d’estrena en la llibreria Altaïr de Barcelona, tot un temple viatger de referència.

Famílies Viatgeres, mirat el món amb ulls de nen intenta posar en la balança totes les qüestions importants i abordar les preguntes més crucials. Quines motivacions van portar aquestes famílies a emprendre una aventura com aquesta? Com s’ho van muntar durant el viatge amb l’educació dels seus fills? Van renunciar a la feina? Com ho van pagar? Senten que aquesta experiència ha unit a la família?

Mitjançant entrevistes als protagonistes combinades amb fotografies i videos d’arxiu de gran valor descobrim els seus principals secrets, alguns dels seus bons però també mals moments, l’actitud amb la qual van afrontar les seves aventures i així com les seves reflexions una vegada passats alguns mesos del seu retorn.

L’audiovisual trasllada missatges i models positius que contradiuen la realitat distorsionada i la por paralitzant que sovint transmeten els mass media. Davant la falta de tradició en la cultura llatina dels períodes sabàtics (menys encara viatjant amb nens) i tenint en compte la superficialitat amb la qual se sol abordar aquesta temàtica en alguns mitjans generalistes o fins i tot alguns blogs de viatges pensem que Famílies viatgeres, mirant el món amb ulls de nen és un documental tan necessari com a oportú que ve a ocupar un buit en una temàtica fins ara inèdita en la filmografia en llengua espanyola i catalana.

Families viatgeres

Families viatgeres

A Famílies viatgeres, mirant el món amb ulls de nen hem pretès anar més enllà de l’anècdota o la vivència passatgera per abordar qüestions que tenen a veure amb el sentit transformador que pot tenir un viatge, la importància dels viatges en la criança per al creixement de les persones, l’apoderament dels pares, la reivindicació del gaudi de la vida al costat dels nostres fills, la lluita pels somnis o la importància de viure el present seguint les pròpies conviccions per sobre dels dictats que dicten els convencionalismes socials.

Especialment després del projecte fallit de crowfunding malgrat el suport que ens van donar moltes famílies, ens produeix una alegria immensa presentar aquest treball la concreció del qual és per a nosaltres un autèntic assoliment i tot un somni fet realitat. És un treball nascut de l’obstinació i d’una il·lusió a prova de bombes al servei de tots aquells que ho gaudeixin.

El nostre immens agraïment tant a totes les famílies que aporten el seu testimoniatge com al seu director Joan Escriu de la productora Monsoonia, al que a més expressem públicament tot el reconeixement a la seva professionalitat, entusiasme i capacitat de treball.

D’altra banda tenim la sort de comptar amb l’inestimable suport de Silla Cotxe Bebé, Iati Seguros i Kangura com a empreses col·laboradores compromeses amb els valors d’aquest treball, la versió completa del qual podrà veure’s la segona quinzena de maig.

Us agrairem que si us agrada el compartiu a les diferents xarxes mitjançant els botons que veureu en en la part central esquerra de la pantalla. Oberts a la participació de tots, ens encantarà conèixer la teva opinió via comentaris.

Max López
About Max López

Fundador de Famílies en Ruta. Amant del turisme rural i la natura. Ser pare em va ajudar a reafirmar les meves prioritats vitals. Ja sigui només en parella o amb els meus fills, he recorregut mitja Europa, el Marroc i multitud de països d'Amèrica Llatina. Pensar en el següent viatge m'ajuda a sentir-me viu. Contact: Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*