27 idees alternatives per unes vacances en família

Si estàs interessat en viatjar amb nens de manera diferent, ets dels que fuges dels camins més trillats i et ve de gust explorar noves possibilitats aquesta selecció t'encantarà.

Max López
 
 

Vacances alternatives

Vacances alternatives

Un altre any més i que no faltin: vacances en família a la vista, aquest espai-temps tan esperat com necessitat per gaudir i reinventar-nos lluny de la rutina, els embussos… i si pot ser per no haver d’estar tot el dia amb el moneder a la mà.

Si estàs interessat en viatjar amb nens de manera diferent, ets dels que fuges dels camins més trillats i et ve de gust explorar noves possibilitats, aquesta selecció t’encantarà. En ella –perquè som així d’enrotllats– hi hem recopilat 27 propostes alternatives de vacances en família (campaments, programes i festivals d’estiu) basades en la convivència amb altres famílies i el contacte amb la natura.

Totes aquestes trobades tenen lloc cada estiu. Atenció a les dates de celebració, terminis d’inscripció i/o reserva prèvia. Si coneixes més propostes que creus que haurien d’estar incloses aquí si us plau comparteix-les amb tothom via comentaris.

CAMPAMENTS

El Bosc Encantat (Osca)

Organitzat per Familas en Ruta. El Bosc Encantat t’espera amb dues edicions entre els dies 26 al 31 de Juliol i del 2 al 7 d’agost a la Vall de Tena (Osca) amb allotjament en els apartaments de la Ciutat Residencial Bubal convertida per uns dies en un mini-poble de vacances dedicat en exclusiva al grup. Aquest enclavament proper a Panticosa està envoltat de majestuosos valls i muntanyes sent un dels racons més purs i emblemàtics del Pirineu aragonès.

A El Bosc Encantat trobaràs un munt de propostes de qualitat: tallers per a tota la família i altres només per a les mares i pares, sala per a nadons i lactància, excursions, racons i instal·lacions de joc tant interior com exterior, piscina, espectacles, animacions, esports i activitats de qualitat per a tothom.

unnamed

Terra Utòpica (Osca)

També organitzat per nosaltres. Si t’agrada l’acampada i et crida l’atenció el món del glamping no et pots perdre Terra Utòpica, una alternativa pensada per a totes les edats que tindrà lloc a la Serra de Guara (Loporzano, Osca) del 17 al 21 d’Agost.

Terra Utòpica és una proposta de vacances en família amb possibilitat de tot inclòs i entre les que destaca la presència de Rosa Jové. Oblida’t de tot i deixa’t cuidar en contacte amb la natura ja sigui en còmodes botigues Glamping condicionades (només has de portar els llençols i les ganes de gaudir) o bé, si ho prefereixes, amb la teva pròpia botiga o furgoneta camper.

Als campaments Terra Utòpica hi trobaràs tallers de permacultura, bioconstrucció i reciclatge. Descobrirem oficis tradicionals de la zona, gaudirem d’excursions per la natura, jocs, dansa i espectacles. Aprendrem a conviure, a relaxar-nos i confiar. Totes les propostes d’activitats proposades són sempre obertes procurant espais i moments per a totes les necessitats, edats i interessos.

Campaments a l’Alberg de la Serranilla (Madrid)

L’Alberg Serranilla (província de Conca) organitza com cada any uns campaments familiars amb preus terrenals on conviuen adults i nens. Aquest alberg compta amb piscina i pistes esportives.

Entre les activitats programades destaquen: tallers de disfresses, tir amb arc, jocs aquàtics…mentre els pares i les mares visiten cellers, fan espeleologia, surten alguna nit deixant als nens atesos per monitors. D’altra banda, quan les famílies estan al complet a l’alberg, participen en vetllades, fan rutes en piragua i superen proves en gimcanes familiars. Més informació a Campaments Alberg Serranilla.

The Earth Sounds Camps (Irlanda) i Unicorn Camps (Anglaterra)

Una de les acampades destacades de l’estiu irlandès. Es duen a terme en un lloc indeterminat que no es coneix fins al final en la zona centre del país. El seu aforament està limitat, els tiquets solen estar esgotats fins i tot mesos abans de l’esdeveniment. A Earth Sound Camps es convida als assistents a deixar de banda els mòbils, ordinadors i els aparells de música enllaunada. Una crida a escoltar la crida de la Mare Terra que ens obligarà a desempolsar el nostre anglès. Percussió i ritmes tribals, dansa, ecologia i alimentació sana són els seus ingredients principals.

Convivències familiars L’Albada (Alt Empordà)

L’Associació d’educació alternativa L’Albada proposa unes vacances en família plens de natura i diversió. L’acampada tindrà lloc a l’Espai d’Harmonia comarca del Baix Empordà a Girona. Hi haurà tallers familiars i activitats per a adults, nens i joves. El nombre màxim de famílies participants és de 15. Més informació a L’Albada.

LAlbada

Campaments Greenpeace (València)

A més dels seus clàssics campaments per a adolescents enguany l’associació eco-pacifista Greenpeace celebra del 3 al 7 d’agost uns campaments dirigits a tota la família de 5 dies de durada al centre bioclimàtic d’Actio (Alboraig, València) durant els quals es realitzen activitats d’acord amb la naturalesa aprenent i descobrint la màgia del planeta. Més informació a Greenpeace Espanya.

Campaments Emboscadas Clan (Osca)

Sense telèfons, tablets ni joguines electròniques. Quatre dies d’acampada en els prats pairals del Campament Ramiro El Monjo en ple Parc Natural de les Valls Occidentals (Fet, Osca) en règim de pensió completa amb activitats pensades per a tota la família (el programa no les necessita) en contacte directe amb el medi natural. Més infromació a Clan Emboscadas

Hesfes (Anglaterra)

El Hesfes té lloc a finals del mes de juliol al sud d’Anglaterra i és un festival de caràcter no comercial organitzat per una comunitat famílies que han optat pel homeschooling com a forma d’educació per als seus fills (saber més sobre el homeschooling).

hesfes

FESTIVALS

Pirineos Sur (Osca)

Pirineus Sud és un festival musical i cultural que s’organitza anualment a la localitat de Lanuza (Osca). Durant dues setmanes de Juliol es realitzen diversos concerts de músiques del món amb artistes de renom internacional així com exposicions, tallers, mercats i cercaviles.

Cada edició que passa més family welcome. A la veïna localitat de Sallent de Gállego es desenvolupen tot un seguit d’activitats paral·leles als concerts com és un nodrit mercadillo, menjars del món així com tallers, jocs i contacontes gratuïts.

Festival South Pop d’Illa Cristina (Huelva)

El Festival South Pop d’Illa Cristina (Huelva) de música pop-rock ha pensat en tot perquè els papis indies estiguin còmodes gaudint de la música amb els seus fills. Allotjament en hotel de 4 estrelles, sessions DJ a la platja ia la piscina, 5.00 m2 de gespa, guarderia gratis, festa-barbacoa i poques actuacions però de gran qualitat amb descansos de 30 minuts perquè no haver de córrer d’un a un altre escenari. L’edició 2015 se celebra la primera setmana de setembre. Més informació a Festival South Pop

Boom Festival (Portugal)

En Idanha-a-Nova, al sud de Portugal molt a prop de la frontera espanyola. Aquest festival multitudinari de caràcter bianual compta amb una àrea específica i activitats pensats també per a famílies amb nens.

Amb area d’acampada en tipis per a botigues i posibiliades per campers i AC el Boom Festival es basa en una filosofia multicultural, respecte pel planeta i celebració de la vida i incorpora reciclatge i compostatge de residus a tot l’establiment per minimitzar el seu impacte ambiental. Durant la seva celebració tenen lloc multitud de tallers i instal·lacions artístiques, activitats, música, dansa i projeccions. Més informació al Boom Festival

Rototom Sunsplash (Castelló)

És el festival europeu de reggae per excel·lència que des de fa uns anys. Durant la seva celebració té lloc Magicomundo, un espai de jocs i creativitat dins el festival dedicat als nens i del que podeu veure unes imatges en el vídeo que adjuntem. Més informació a Rototom Sunsplash 2015

Festival de Ioga d’Olot (Girona)

El Festival de Ioga d’Olot és tot un clàssic que té lloc cada mes d’agost al preciós entorn de la comarca catalana de la Garrotxa. Organitzat per Happy Ioga es planteja com un esdeveniment entorn a la practiva del ioga en totes les seves variants obert a les famílies on no falten multutud d’activitats pensades per als més petit (el Festivalito). Alimentació sana, allotjament en acampada o dormitori, música en viu, teràpies, excursions, mercat i tones d’energia positiva per a totes les edats completen un festival de referència a Catalunya. Més informació a Festival de Ioga d’Olot

Campaments Waigunga (Huelva)

Tenen lloc a l’agost al centre de turisme actiu Waigunga de Lepe (Huelva) en un entorn privilegiat de pins, estepes i eucaliptus. Adossat a la vora de l’embassament dels Mascles, està dissenyat per albergar tot tipus d’activitats que faran que els nens i nenes i joves tinguin una experiència inoblidable.

En aquest campament especialment pensat per a famílies les activitats incloses són: tir amb arc, tirolina, escalada, kanoas, piscina, gimcanes i fantàstiques vetllades. A més d’activitats específiques per als adults i per a nens. Més informació a Campaments familiars Waigunga

Campaments Oso Pardo (Astúries)

Aquests campaments amb 14 anys edicions a l’esquena estan dirigits tant per a nens com per a majors d’edat, en col·laboració amb l’associació FAPAS i dedicats íntegrament a conèixer i gaudir de la natura asturiana. Amb un màxim de 20 persones inclouen itineraris per boscos, cims, rius per conèixer la biologia de l’ós bru, del llop, etc. amb diverses activitats a l’aire lliure; albes, capvespres, bivac, canoes. L’allotjament és a l’Alberg La Vega del Horreo inclòs a la Guia d’allotjaments en la naturazaleza per gaudir amb nens. Més informació a Campaments Oso Pardo

Trobada A Cañiza Natura (Pontevedra)

Vacances creatives en la naturalesa màgica de Galícia la primera setmana de juliol. Una trobada que discorre en plena natura a la serra del Paradanta, limítrof amb la Serra del Suido, a prop del parc natural Peneda Geres.

Si bé no és una trobada 100% familiar ofereix activitats orientades per als nens entre les seves nombroses propostes de conferències, ioga, ayurveda, dansa oriental, biodansa, danses del món, mandales, sanació, gongs i bols tibetans, caminar conscient i molta música més de excursions a les gorgues, termes i piscina naturals de la zona.

Festival Greenman Festival (Gal·les)

Un festival que té el seu punt fort en la part musical amb grups de solvència contrastada de l’escena indie i pop rock oferint també diferents propostes per a famílies amb nens com tallers científic-artístics, xerrades, excursions, teràpies naturals, tallers, ioga i espectacles. Cuidadito perquè les entrades s’esgoten ràpid.

greenman

PROGRAMES

Campaments a Les Esplanes (Tarragona)

A Les Esplanes, una masia autosuficient en energies a Nulles (Tarragona), a 20 mintuts de la platja, acull famílies que vulguin experimentar una altra manera de viure al costat d’una una família que creix i viu respectant l’entorn en la seva petita granja, fent horta ecològica amb animals que ocupa aquesta casa i espai de creixement reconstruït des de fa 15 anys.

Les Esplanes pot acollir a diverses famílies en un petit apartament, dues caravanes, en en el seu espai d’acampada. Les famílies compartiran les tasques de la granja com donar de menjar als animals, treure a les cabres, fer formatge i el pa. Al juliol a més, els vostres fills podran gaudir del “casal d’estiu” juntament amb altres nen i fer de grangers jugant, fent excursions, a la piscina o als tallers d’expressió.

les esplanes

Tallers familiars sobre el joc (Cantàbria)

Vacances en família per connectar amb els nostres nens i aprendre a utilitzar el joc en la resolució de conflictes. A la Finca Ecològica La Garma (Plans de Penagos, Cantàbria), a un tir de pedra dels Pics d’Europa. Tallers familiars. A la tarda migdiada, riu, platja i alguna xerrada ia la nit jocs nocturns, danses del món, jocs de rol o cinefòrum. ¿No està gens malament veritat ?. Més informació a Permacultura Cantàbria

Programes familiars a la Vall del Jerte (Càceres)

El programa d’estiu de Alberjerte inclouen a més d’allotjament i pensió completa amb menjars típics i tradicionals d’Extremadura activitats pensades per a totes les edats en plena natura que tenen per objecte donar a conèixer la comarca de la Vall del Jerte d’una manera diferent i activa. En el programa s’inclouen activitats multiaventura a la copa dels arbres, visites etnogràfiques i turístiques a la comarca i rutes de muntanya. Més informació a Alberjerte.

Family Holidays: Ioga Art & Nature (Osca)

Unes vacances family retreat en contacte amb la natura, el menjar vegetarià, la meditació i la pràctica del ioga en múltiples versions en un entorn de increïble bellesa com és la bonica població en bona mesura recuperat de Vió situat a les portes del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. Més informació a Casa Cuadrau

Spiritual Dance Festival (Lleida)

Se celebren a la Finca Can Bajona (Clariana de Cardener, Lleida) i es presenten com una setmana de creixement, convivència, connexió i molt d’amor entorn de la dansa i el moviment conscient, els tallers, la música i la natura. Si bé no és pròpiament un festival familiar els nens són benvinguts: tots els dies dos professors al matí i dues a la tarda que realitzaran activitats de ioga, dansa, teatre, jocs i pintura per als més petits. Més informació a Spiritual Dance

Rural Actio (València)

No fallen cada estiu. En l’Alberg Actio durant 4 dies i tres nits en diferents torns del mes d’Agost i règim de pensió completa. L’Alberg Actio d’Alboraig és tota una referència del turisme familiar a la natura del País Valencià.

El programa d’activitats per a unes vacances en família que inclou: senderisme, tallers mediambientals i artesanals, gimcanes i jocs d’orientació i tradicionals, activitats d’aventura (tir amb arc i rocòdrom, tirolina i pont tibetà) jocs de pistes, nits d’astronomia, vetllades o excursions nocturnes. Més informació a l’Alberg Actio

Programa de creixement interior en família (Múrcia)

El Centre d’Educació Ambiental i de Desenvolupament Humà “Ashram Jardí d’Alhama” proposa als seus socis i amics una oferta de promoció per a l’Estiu i resta de l’any per a famílies. Des de fa diversos anys l’Associació i centre de creixement personal Jardí d’Alhama va organitzar la primera setmana d’agost a la seva finca ecològica de 4 Ha. Situada a Alhama de Múrcia unes jornades de convivència per a famílies on van tenir lloc tallers de ioga, meditació, biodansa, ceràmica, jocs cooperatius i passejos. Ah, també hi ha piscina. A 20 minuts de les Platges de Mazarrón i Àguiles. Més informació a CEAHD

Green Espiral Irlanda

La forma més natural d’aprendre anglès en família en una de les zones naturals més belles i millor conservades del nord-oest d’Irlanda no lluny de Galway. Quinze dies d’agost on les classes d’anglès es combinen amb activitats d’acostament al medi, bioconstrucció, tallers i visites a llocs d’interès turístic. Més informació a Green Spiral.

green spiral

Una alternativa perfectament vàlida per les families amb nens. Una forma diferent de viure les vacances tot intercanviant feina o conèixements a canvi de l’estada i/o el allotjament. Aquestes són quatre bones referències perquè tireu del fil: WWWOOF (http://wwwoof.org/) HELP https://www.helpx.net/, Camps internacionals del Servei Civil Internacional http://www.sci-cat.org/ y Work Away https://www.workaway.info/

Max López
About Max López

Fundador de Famílies en Ruta. Amant del turisme rural i la natura. Ser pare em va ajudar a reafirmar les meves prioritats vitals. Ja sigui només en parella o amb els meus fills, he recorregut mitja Europa, el Marroc i multitud de països d'Amèrica Llatina. Pensar en el següent viatge m'ajuda a sentir-me viu. Contact: Twitter | More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*