Un nou curs per demanar responsabilitats

Durant aquest curs les famílies continuarem fent pressió allà on l'administració no funciona i no fa el seu paper, allà on no actua, tot i que és la seva obligació. Tenim molt feina, però també la decisió que els manca als nostres responsables polítics. Continuarem reivindicant el nostre paper decisiu per a la bona marxa de l'educació.

Montse Conejo
 

Estem immersos ja en un nou curs escolar de gran importància per a les nostres filles i fills. També per a nosaltres com a mares i pares, com a famílies. El curs que vam deixar enrere ho vam fer qüestionant allò que no veiem clar, posant sobre la taula les nostres preocupacions, i també demanant allò que és de rebut per construir el model educatiu que es mereixen els nostres infants i adolescents. Aquest nou curs no serem menys. Farem el que ens toca fer i si cal serem més perseverants i utilitzarem tots els mecanismes que estiguin al nostre abast.

Des del Departament ja hem escoltat veus diverses amb referències a l’equitat, la qualitat o la inclusió. Realment, aquestes són paraules que queden una mica grans en boca d’una administració que, generalment, no s’ha mostrat gaire bolcada a garantir aquestes qüestions. Almenys, això diuen els fets. Com es pot aconseguir equitat amb un pressupost que no dóna resposta a les dificultats dels sectors més castigats? Sense una dotació com cal en els centres? Sense una planificació rigorosa i d’acord amb la realitat? Amb escoles que segueixen en barracots? Amb una secundària saturada? Amb uns ajuts de menjador insuficients per a tots els infants que tenen necessitats? Tampoc ens oblidem de la LOMCE. La conselleria continua sense tenir una voluntat ferma per no aplicar la llei i derogar-la d’una vegada per totes. Prou de paraules i més accions. Nosaltres continuarem insistint per a què així sigui. L’educació del futur no es pot construir amb lleis del passat.

Les famílies tenim molt feina per endavant per reivindicar el nostre paper, però també tenim la decisió que els manca als nostres responsables polítics. Sabem que en el camí trobarem obstacles i no ens serà fàcil.

D’interrogants en continuem tenint, però les famílies continuarem fent palès el nostre paper clau i reivindicant la nostra veu malgrat que no sempre ens ho posen fàcil. Defensarem, com ja ho hem fet fins ara, aquesta equitat i igualtat d’oportunitats que són més que necessàries que mai. En cas que no sigui així, som ben conscients que el nostre model educatiu trontollarà.

Les famílies continuarem fent pressió allà on l’administració no funciona i no fa el seu paper, allà on no actua, tot i que és la seva obligació. Tenim molt feina, però també la decisió que els manca als nostres responsables polítics. Sabem que en el camí trobarem obstacles i no ens serà fàcil. Per això és important el nostre empoderament, el de totes les famílies, mares i pares. Des de les nostres AMPA i escoles hem de participar i treballar plegats per millorar l’educació. Cada petita acció que puguem fer té la seva importància. Les famílies hi comptem!

Montse Conejo
About Montse Conejo

Presidenta de la FaPaC More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*