Cinefòrum: ‘Seleme Seleme’, història d’un retrobament

El Diari de l'Educació et convidem al passi del documental 'Seleme seleme' i a un posterior col·loqui sobre 'El retrobament després de l'adopció', arran d'aquesta apassionant història d'en Miquel i els seus dos germans, tots d'origen etíop. I si sou subscriptors, teniu descompte!

Redacció - El Diari de l'Educació
 

Els tres germans: Miquel Joan i Manel.

Els tres germans: Miquel Joan i Manel.

L’equip del Diari de l’Educació us convidem als lectors i subscriptors a participar a un cinefòrum dedicat a l’adopció que organitzem el proper 17 de juny a les 20 h als Cinemes Girona de Barcelona. L’acte consistirà en el passi del documental Seleme Seleme, que dibuixa la història d’en Miquel, nen adoptat d’origen etíop, i els seus pares, que en conèixer que el seu fill té dos germans més es llancen en una búsqueda que culminarà amb tots cinc -els dos pares, Rafel i Irene, i els tres fills- vivint sota el mateix sostre a Barcelona, amb tots els reptes per a la convivència que això suposa.

Després del passi hi ha previst un col·loqui obert que portarà per nom ‘El retrobament després de l’adopció’, que comptarà amb la intervenció dels dos ponents destacats a continuació i amb la participació de tot el públic, que podrà fer-los preguntes i expressar les seves impressions.

  • Alexandra Rozas, directora del documental ‘Seleme Seleme’. És, a més a més, germana de la mare protagonista.
  • Jordi Morató, membre de la Junta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) i pare adoptiu.

http://vimeo.com/69462402

Descompte per als subscriptors!

El preu d’entrada general serà de 6,50 euros. Per als Amics de la Fundació Periodisme Plural, de 4,50 euros, i pels subscriptors d’El Diari de l’Educació de 3 euros. L’adreça dels Cinemes Girona és c/ Girona, 173-175, Barcelona.

Volem créixer i generar debat

L’organització d’aquesta activitat no és casual. Més enllà de seguir l’actualitat de l’educació al nostre país, a el Diari de l’Educació volem fer un pas més i implicar-nos-hi organitzant actes i trobades com la que ens ocupa, amb l’únic objectiu de generar debats saludables.

La recent reforma de la llei de protecció de la infància deixa la porta oberta a què les persones adoptades tinguin el dret de conèixer el seu passat i saber qui són els seus pares biològics. L’adopció no és un procés fàcil i cada vegada la bucrocràcia i els països hi posen més entrebancs. La crisi ha vist com el nombre d’adopcions internacionals queia més d’un 70 per cent els últims 6 anys. I hi ha nens que són retornats després de ser adoptats. Volem reflexionar sobre aquestes qüestions amb els nostres convidats i amb tots vosaltres.

ESTRUCTURA

Presentació: 20 h

Introducció del documental i presentació breu del projecte digital ‘El Diari de l’Educació’

Projecció: 20,10 h

TÍTOL: SELEME SELEME (Documental)

DIRECTORA: Alexandra Rozas

DURADA: 61 minuts

SINOPSI: En Miquel, un nen etíop de dos anys i mig, és adoptat per una família barcelonina.
 Ràpidament s’adapta a la seva nova vida, mentre el seu passat es va desdibuixant ,
però hi ha un record que és inesborrable: el dels seus dos germans. 
La seva mare adoptiva, s’assabenta de l’existència dels germans a través d’en Miquel, no dubtarà a tornar a Etiòpia per localitzar-los i els trobarà a Bona, on viuen amb el seu tiet que, emocionat, veurà bé que els germans s’hi uneixin.
 Serà aquí on començarà una gran aventura vital, la del retrobament dels tres germans i on també s’obriran molts interrogants. 
Fins a quin punt serà complicat que tots tres puguin reprendre una vida en comú? En Miquel ja no parla el mateix idioma que els seus germans. Ha passat molt temps per ells i quan es retrobin s’hauran de tornar a conèixer. Ara tenen al davant un repte tan difícil com il·lusionant: tornar a formar una pinya.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*