Aniversari d’El Diari de l’Educació: balanç, novetats… i agraïments

Celebrem el primer any del diari amb novetats com la publicació d'un llibre i amb un agraiment especial als subscriptors i companys de viatge que ho fan possible.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
No hem preparat un pastís, però sí un grapat de novetats / CC-by Emily Hildebrand (Flickr)

No hem preparat un pastís, però sí un grapat de novetats / CC-by Emily Hildebrand (Flickr)

L’emoció va ser més forta que el cansament, el 15 de gener passat, quan l’equip d’El Diari de l’Educació, després de dies i nits de feina, vam portar al món -digital- el primer diari sobre educació en català, compromès amb la comunitat educativa i amb els valors d’equitat i solidaritat que defensa la Fundació Periodisme Plural, la matriu del projecte.

Aquell dia van passar pel diari un total de 3.031 lectors. Un any després, ja són 150.000 persones les que han clicat en algun moment una notícia, reportatge, entrevista o article d’El Diari de l’Educació. “És cosa de tots”, deixava clar el nostre lema de sortida, i efectivament, poc a poc així va sent. També gràcies a la proximitat i suport de desenes d’entitats i actors del món educatiu, que amb les seves aportacions ens han ajudat a enfortir aquest projecte periodístic.

En ocasió d’aquest primer aniversari hem volgut recopilar en una cronologia els continguts que han marcat més l’actualitat o que han tingut més impacte a les xarxes socials, les entrevistes més llegides, les exclusives periodístiques i, en definitiva, les informacions que considerem que han marcat aquesta primera etapa d’El Diari de l’Educació.

Estem profundament satisfets -i agradablement sorpresos- per l’acollida que ha tingut el diari, entre els lectors i sobretot entre els subscritors, que empenyen perquè aquest projecte periodístic sigui viable i independent.

Clica aquí i subscriu-te!

Moltes gràcies per aquests primers 12 mesos junts. L’aventura continua. Esperem que siguin moltes més les llargues jornades de feina i periodisme en què l’emoció superi el cansament.

A continuació us fem balanç de l’any i us avancem novetats, entre elles la publicació d’un llibre que ens fa especial il·lusió!

Desembre de rècord

Acabem el primer any amb un rècord de visites aquest desembre. 25.586 usuaris van accedir a un o diversos cops a El Diari de l’Educació durant l’últim mes de 2014. Aquesta xifra, segons l’auditor de mitjans de comunicació OJD, ens ha situat per primera vegada entre els 50 mitjans digitals en català més llegits.

I a la xarxa també seguim creixent. Fa poc vam sobrepassar els 5.000 seguidors a Twitter, i a Facebook ja sou 3.640 persones les que ens teniu com a referència. Esperem seguir creixent amb vosaltres!

Un llibre i una revista

Comencem aquest segon any amb dos nous projectes a punt de sortir del forn, o més aviat de la impremta. El Diari de l’Educació salta al paper amb la publicació del llibre Educacions. 40 veus sobre educació i societat, que compta amb la participació tant de membres de la comunitat educativa com d’algunes cares conegudes, a més d’una revista en paper que portarà els valors que caracteritzen el diari a un nou format.

Els nostres subscriptors rebran les dues publicacions gratuïtament. En tindreu més notícies el mes de febrer.

Nous blogs i novetats web

Els blogs que formen part d’El Diari de l’Educació han estat companys de viatge clau en aquest primer any, i amb aquesta bona experiència volem ampliar la família. Ja tenim 11 blogs, però aviat presentarem uns quants de nous. Ho farem aprofitant el redisseny de la web, que també tindrem a punt al febrer, i que ens permetrà ajustar alguns elements després d’aquests primers 12 mesos de rodatge. Estem molts agraïts als que us animeu a formar part d’aquest projecte!

Presentacions

Fa unes setmanes gaudíem d’una primera presa de contacte presencial amb la comunitat educativa valenciana, i la bona experiència ens mostra que, tot i el ritme frenètic del dia a dia, és molt important trobar moments per reunir-nos cara a cara amb els nostres lectors i la comunitat educativa en un ambient més distès. Per això durant els propers mesos, aprofitant la publicació del llibre i la revista, durem a terme diverses presentacions d’El Diari de l’Educació arreu del territori i esperem veure-us-hi!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*