‘El Diari de l’Educació’ rep el premi Fapac a la festa de les famílies

Ha estat un plaer i un orgull compartir aquest reconeixement amb la Xarxa d'Escoles Insubmisses (XEI) i la conselleria d'Educació d'Astúries, així com una quinzena d'AMPA catalanes

Redacció - El Diari de l'Educació
 

CIBluSmWcAAWUgF

El nostre primer premi. Un any i mig després de la posada en marxa d’El Diari de l’Educació, desenes i desenes de reportatges, investigacions, entrevistes i articles sobre el món de l’educació, hem rebut el primer reconeixement en forma de guardó, que ja reposa a la prestatgeria de la redacció del diari. Es tracta del Premi Fapac al mitjà de comunicació amic de les famílies, que ens han entregat durant la celebració aquest diumenge de la Festa de les Famílies, la trobada anual que organitza aquesta federació de més de 2.000 AMPA catalanes.

Ha estat un plaer i un orgull compartir aquest premi amb la Xarxa d’Escoles Insubmisses (XEI), que ha recollit el Premi Fapac dedicat a una entitat de la societat civil, i la conselleria d’Educació d’Astúries, que ha obtingut el reconeixement que es dóna cada any a una Administració pública. En tots dos casos, per la seva oposició ferma contra la LOMCE, principalment contra la implementació de les proves externes que preveu la llei Wert, en el primer cas des de la insubmissió dels pares i mares i, en el segon, des de l’acció institucional.

Però sobretot, els principals protagonistes dels Premis Fapac han estat, com sempre, les AMPA. Dues d’elles s’han endut els primers premis, però més d’una quinzena de finalistes han rebut el reconeixement de les més de 800 persones que han omplert el Parc de la Barceloneta. L’AMPA més guardonada ha estat la de l’escola Can Besora, de Mollet del Vallès, amb els premis ‘Tothom a l’AMPA’ i ‘Fem xarxa per l’èxit educatiu’. El premi ‘AMPA Solidària’ se l’ha endut la de l’escola Les Arrels de Maçanet de la Selva.

La jornada ha transcorregut entre activitats lúdiques per a nens i nenes i la reivindicació, sempre present en els actes de Fapac, d’una educació pública i de qualitat.

No cal dir que l’equip d’El Diari de l’Educació estem enormement satisfets i agraïts pel reconeixement. Som plenament conscients que el paper de les famílies és crucial per garantir una major equitat i un impuls de la qualitat als centres educatius.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*