Lliurament del premi Marta Mata a El Diari de l’Educació

Entenem aquest guardó com un repte: el d’estar a l’alçada de les circumstàncies, continuar informant i oferint anàlisis amb rigor, independència i pluralitat dels canvis que l’educació afronta.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
El Diari de l'Educació rep el guardó Marta Mata 2016 / ©SANDRA LÁZARO

El Diari de l’Educació rep el Guardó Marta Mata 2016 / ©SANDRA LÁZARO

El Diari de l’Educació ha rebut el Guardó Marta Mata 2016 que atorga anualment l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Reconeixements d’entitats amb tanta trajectòria són tot un estímul per a un projecte jove com el nostre, i a la vegada un repte per continuar creixent i millorant en la informació i anàlisi que oferim als nostres lectors.

A l’entrega de premis ha participat el comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, que ha recordat que la seva primera entrevista en aquest càrrec va ser de la mà del Diari de l’Educació. Ho ha rememorat com “un element que sempre estarà a la memòria i com a element entranyable de la vostra amabilitat”, en referència al Diari de l’Educació. Essomba ha destacat el moment de revifalla que viu l’educació gràcies a nous canals i mitjans i per la feina de tots els membres de les comunitats educatives. També ha assegurat que, des del govern municipal, es comprometen a “garantir que la densitat de saviesa en educació no quedi colgada per focs artificials i tingui el reconeixement i el valor que la ciutat li té encomanada”.

Carme Ortoll, directora general d’infantil i Primària del Departament d’Ensenyament, ha destacat la importància del treball compartit entre tots els membres del sistema educatiu i ha recomanat avançar cap a “noves cultures polítiques i pràctiques educatives que donin resposta a les necessitats actuals dels infants”. Per Ortoll, els alumnes han de ser els protagonistes i estar al centre de l’aprenentatge. Per això, diu, és necessari apostar per l’escola inclusiva com una escola de tots i per l’equitat i la igualtat d’oportunitats. A això ha afegit que “iniciatives com les premiades ajuden a enfortir i consolidar la renovació pedagògica”. Ortoll ha volgut felicitar el Diari pel “treball en l’equip del dia a dia de l’educació, per l’anàlisi, les opinions, les entrevistes i els relats de persones expertes i les reflexions” que aporta el mitjà.

Des del Diari de l’Educació volem agrair a Rosa Sensat, una casa que sempre ha tingut les portes obertes per a nosaltres (i tanta altra gent) per compartir el seu coneixement i estima per l’educació. Entenem aquest guardó com un repte: el d’estar a l’alçada de les circumstàncies, continuar informant i oferint anàlisis amb rigor, independència i pluralitat dels canvis que l’educació afronta. Per això volem confirmar que l’educació és cosa de tots, com diu el nostre lema fundacional.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*