‘Nushu’, l’extraterrestre que et porta les notícies a l’escola a través d’El Diari de l’Educació

La versió escolar de Nushu ja compta amb una missió de prova i en les properes edicions els interessats hi podran accedir a través del web d'El Diari de l'Educació

Redacció - El Diari de l'Educació
 

Imatge de l’app de Nushu

En Nushu aterra a les escoles. Es tracta d’un extraterrestre que acaba d’arribar a la terra amb una missió: conèixer els humans i explicar-ho als habitants seu planeta. Per això, de tant en tant els envia un informe on hi consta l’actualitat internacional que passa arreu del món.

Aquesta és la base sobre la qual s’assenta un nou projecte periodístic per apropar la informació d’actualitat a nens i nenes de 8 a 12 anys en català, castellà i anglès. L’ha impulsat la periodista i professora de la UPF Eva Domínguez. Consisteix en una app de realitat augmentada per a dispositius mòbils que famílies i escoles es poden descarregar i que, periòdicament, incorpora les missions d’en Nushu, que expliquen cadascuna d’elles un tema d’actualitat de forma interactiva. 

L’app, que ja estava en marxa per a famílies, ara també estarà a disposició de les escoles que la vulguin. Al llarg del curs, en Nushu s’enfrontarà a un total de 15 missions, que des de l’app s’aniran difonent aproximadament cada mes seguint els principals temes de l’actualitat mundial. A més, en aquest cas les missions aniran acompanyades de propostes d’activitats per fer a l’aula.

NUSHU porta l’actualitat internacional a les escoles from MiNuShu on Vimeo.

La versió escolar de Nushu ja compta amb una missió de prova –a la qual es pot accedir registrant-se al web–, i en les properes edicions els interessats hi podran accedir a través del web d’El Diari de l’Educació i de la futura pàgina que albergarà la revista Per Què, també per a nens, que ara tenim allotjada en un blog i que en els propers mesos disposarà d’un disseny propi.