Gràcies Pau, benvingut Víctor!

El Diari de l'Educació és a punt de complir quatre anys. Serà un aniversari molt especial. El Pau Rodríguez deixa la direcció del diari, si bé seguirà molt a prop nostre. I el Víctor Saura, que ha format part de l'equip des dels inicis, n'agafa el relleu.

Josep Carles Rius
 

En Víctor Saura i en Pau Rodríguez a la redacció del Diari de l’Educació | Redacció

En aquests quatre anys podem celebrar que El Diari de l’Educació ha aconseguit convertir-se en un referent per la comunitat educativa catalana. Volem pensar que en una eina útil a tots els que esteu en primera línia en la defensa del dret universal a l’educació. En un punt de trobada on compartir experiències, anhels i reivindicacions. I hem arribat fins aquí com a resultat d’un projecte col·lectiu del qual vosaltres també en formeu part. Però sense l’esforç i el talent del Pau Rodríguez no hauria estat el mateix. És allò que anomenem ‘factor humà’. Aquella implicació personal que fa que les idees s’acabin convertit en realitat. Fins i tot les utopies, com eren tant la Fundació Periodisme Plural com El Diari de l’Educació.

També és un aniversari molt especial perquè el Pau deixarà la direcció d’El Diari de l’Educació per emprendre una nova etapa professional a eldiario.es. Seguirà molt a prop nostre: formarà part del consell editorial d’El Diari de l’Educació. I, a més, la Fundació, i en especial Catalunya Plural, mantindran els seus vincles amb eldiario.es. Per tant seguim junts i, a la vegada, obrim una nova etapa. Ho fem tornant als orígens. Amb la implicació de les persones que des de primera hora formem part del projecte col·lectiu.

Una d’aquestes persones és en Víctor Saura, que comença ara una nova etapa professional com a Director del Diari de l’Educació, com ell diu amb voluntat de continuïtat. El Víctor ha col·laborat assíduament amb el diari des dels seus inicis, a banda d’exercir un paper clau en la recerca de complicitats que han contribuït a consolidar la Fundació. I en aquesta nova etapa l’acompanyaran altres periodistes que de sempre han fet possible la bona marxa d’El Diari de l’Educació, com Joao França, Jaume Carbonell o Juanjo Caballero, i comptarà amb el suport de tota la redacció dels mitjans de la Fundació i amb la implicació del seu Patronat, del qual formen part persones tan compromeses amb l’educació com Marina Subirats o Juan León.

Hem dit sempre, i aprofito per recordar-ho avui, que entenem l’educació com un deure i un dret dels éssers humans al llarg de tota la seva vida. Per això, intentem oferir informació, anàlisi i opinions que ajudin a mestres, professors, pares i alumnes, però ens dirigim a tota la societat. Perquè l’educació està en l’origen de tot. Dels valors ètics, dels fonaments de la democràcia, de les aspiracions d’una vida plena, de la convivència, de les bases del desenvolupament científic i tecnològic. Del progrés individual i col·lectiu.

Quatre anys després, creiem que hem fet tot el possible per complir aquests principis. I la comunitat educativa així ens ho heu reconegut. Amb la lectura (al voltant de 50.000 usuaris únics cada mes), amb la participació (articles i blocs) i amb el suport de les subscripcions (personals i institucionals). El nostre compromís és mantenir els valors i l’esforç de sempre. Fins avui amb en Pau Rodríguez al capdavant. I ara, amb en Víctor Saura. Però especialment amb tots vosaltres.

Gràcies, Pau. Benvingut, Víctor.

Josep Carles Rius
About Josep Carles Rius

Josep Carles Rius, president de la Fundació Periodisme Plural More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*