‘Nushu’, l’extraterrestre que et porta les notícies a l’escola a través d’El Diari de l’Educació

La versió escolar de Nushu ja compta amb una missió de prova. Aterrarà en l'acte 'Periodisme i Educació', que tindrà lloc el dia 6 a la sala d'actes de Rosa Sensat, i en la que també presentarem la nova imatge de la Revista XQ, publicació online per adolescents que edita la Fundació Periodisme Plural

Redacció - El Diari de l'Educació
 

Imatge de l’app de Nushu

En Nushu aterra a les escoles. Es tracta d’un extraterrestre que acaba d’arribar a la terra amb una missió: conèixer els humans i explicar-ho als habitants seu planeta. Per això, de tant en tant els envia un informe on hi consta l’actualitat internacional que passa arreu del món.

Aquesta és la base sobre la qual s’assenta un nou projecte periodístic per apropar la informació d’actualitat a nens i nenes de 8 a 12 anys en català, castellà i anglès. L’ha impulsat la periodista i professora de la UPF Eva Domínguez. Consisteix en una app de realitat augmentada per a dispositius mòbils que famílies i escoles es poden descarregar i que, periòdicament, incorpora les missions d’en Nushu, que expliquen cadascuna d’elles un tema d’actualitat de forma interactiva. 

L’app, que ja estava en marxa per a famílies, ara també estarà a disposició de les escoles que la vulguin. Al llarg del curs, en Nushu s’enfrontarà a un total de 15 missions, que des de l’app s’aniran difonent aproximadament cada mes seguint els principals temes de l’actualitat mundial. A més, en aquest cas les missions aniran acompanyades de propostes d’activitats per fer a l’aula.

NUSHU porta l’actualitat internacional a les escoles from MiNuShu on Vimeo.

La versió escolar de Nushu ja compta amb una missió de prova –a la qual es pot accedir registrant-se al web–, i en les properes edicions els interessats hi podran accedir a través del web d’El Diari de l’Educació i de la nova pàgina web de la Revista XQ, adreçada a adolescents i que edita també la Fundació Periodisme Plural.

Si en vols saber més, el proper dimarts 6 de febrer et convidem a assistir a la taula rodona Periodisme i Educació, que es farà a les 19 hores a la sala d’actes de Rosa Sensat, i en la que presentarem el Nushu i la nova Revista XQ. En aquest debat hi participarà també la directora de l’Info K, informatiu infantil de Televisió de Catalunya.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*