Neix una renda contra l’exclusió social

17 de maig de 2017 - Siscu Bages

La RGC és una mesura que va néixer per iniciativa ciutadana. Ara fa sis anys es va crear una Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania que va entregar un total de 121.000 signatures al Parlament, a finals de 2013. S’haurà trigat quatre anys, doncs, en assolir els nivells de renda reclamats en la iniciativa popular.

Revisió del franquisme, l’assignatura pendent

17 de maig de 2017 - Carolina Clemente

La manca de reconeixement de les víctimes, els obstacles per obrir fosses comunes i la persistència de símbols franquistes en espais públics són només alguns exemples que evidencien que Espanya té pendent la revisió, reparació i reconciliació amb un dels episodis més nefastos de la seva història recent.


Els perquès de la Carlota: Som iguals? Som diferents?

10 de maig de 2017 - Gemma Lienas

Doncs si sou d’ara, moderns i modernes, caldrà que deixeu enrere aquestes idees antiquades que encara tenen algunes persones. Les persones, siguem dones o siguin homes, tenim els mateixos drets i mereixem poder fer les mateixes coses. Això vol dir…


La guerra mundial que va refundar Europa

3 de maig de 2017 - Carolina Clemente

Malgrat l’abast mundial de la Guerra, el camp de batalla va ser bàsicament europeu. Tot va començar amb la invasió alemanya de Polònia per part d’Adolf Hitler, el setembre de 1939. A partir de llavors, França i Gran Bretanya van declarar la guerra a Alemanya i es van formar dos grans blocs. D’una banda, els països governats per feixistes (Alemanya, Itàlia, Japó) i, de l’altra, els anomenats aliats (França, Gran Bretanya, Estats Units).


Per què El canvi climàtic ens afecta a tots

3 de maig de 2017 - Elianne Ros

Gran part de l’escalfament global s’ha produït en les últimes tres dècades. El canvi climàtic afecta especialment els països pobres, on les poblacions estan menys preparades per afrontar els efectes de fenòmens extrems. Però en realitat ens afecta a tots.


Què és i què se celebra el Primer de maig?

26 d'abril de 2017 - Tomeu Ferrer

Cada primer de maig milers, milions de persones arreu del món, es concentren i es manifesten en defensa dels drets dels treballadors. Què fa que aquestes persones en lloc d’aprofitar el dia festiu per al seu lleure vagin a carrers i places, despleguin pancartes i banderes i tossudament mostrin a tothom les seves conviccions?


1 2 3 6