Per què Espanya lidera l’abandonament escolar precoç?

12 de juliol de 2017 - Carolina Clemente

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha realitzat un informe en què desgrana les causes de l’abandonament escolar precoç. Segons les seves dades, conclou que actualment 687.430 joves d’entre 18 i 25 anys no tenen el graduat d’ESO i no estudien. Però, què es el que reté els joves a les aules? Per què a Espanya hi ha més abandonament que a la resta d’Europa? CCOO troba la resposta a les polítiques educatives i a les variacions de la situació econòmica i el mercat laboral.


Gentrificació: mutació social de les ciutats

12 de juliol de 2017 - Carolina Clemente

A poc a poc, aquestes zones que han patit el procés de gentrificació veuen erosionada la seva personalitat que se substitueix per una identitat prefabricada vulnerable a les tendències de moda i les voluntats dels turistes. Els veïns tradicionals es muden als barris perifèrics on el preu del lloguer i l’habitatge és més assequible a les seves butxaques.


Calor als mars: canvi biològic i sequera econòmica

5 de juliol de 2017 - Carolina Clemente

L’efecte dòmino que provoca el canvi climàtic en els ecosistemes sembla no tenir aturador. L’augment de les temperatures, els climes extrems, les sequeres, el desgel dels pols, la pujada del nivell del mar i també l’escalfament de les seves aigües.


L’addicció, malaltia crònica

5 de juliol de 2017 - Carolina Clemente

Es defineix l’addicció com una malaltia crònica del cervell. Les substàncies psicoactives modifiquen la seva estructura i el seu funcionament. La persona addicta sentirà una necessitat imperiosa de consumir arribant a conductes perilloses i alterant les relacions humanes.


Cooperativisme: la unió fa la força

5 de juliol de 2017 - Carolina Clemente

El model organitzatiu de les cooperatives consisteix en la lliure associació de membres sota uns valors de cooperació i responsabilitat amb l’objectiu d’obtenir un benefici comú. Es regeixen per la igualtat ja que tots els membres tenen els mateixos drets i deures.


Maternitat subrogada: l’encàrrec de gestar un bebè

28 de juny de 2017 - Carolina Clemente

Probablement molts de vosaltres no coneixeu el terme maternitat subrogada o simplement teniu una lleu intuïció de quin pot ser el seu significat. Potser us sentiu més segurs amb l’expressió ‘ventre de lloguer’. Tot i no ser exactament el mateix, efectivament, la maternitat subrogada consisteix en què una dona gesta l’embrió d’una parella, previ contracte, renunciant posteriorment a exercir la maternitat. Hi ha diversos tipus de maternitat subrogada així com lleis que la contemplen. A Espanya està prohibida i genera un debat ètic i moral al respecte.


Canvi climàtic i abandonament forestal, còctel explosiu

28 de juny de 2017 - Carolina Clemente

L’ONU així com el Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic pronostiquen un canvi de model dels incendis forestals. S’esperen focs amb més superfície afectada, més incendis i de major intensitat. Així les temporades d’incendis seran més greus i amb més dificultat de control. Aquesta és un fenomen extrem fruit del canvi climàtic que ha estat advertit per l’ONU. L’Organització de Nacions Unides apunta al sud d’Europa, i en especial a la Península Ibèrica, com les zones més vulnerables.


L’avorriment, guspira de la creativitat

28 de juny de 2017 - Carolina Clemente

Avorriment: paraula provinent del llatí que designava una existència sense sentit, en la que no queda res a perdre ni res a què tenir por. Traslladat als nostres dies, els experts defineixen l’avorriment com el “cansament d’esperit originat per la manca d’estímul o distracció”. La fórmula per vèncer aquest estat d’apatia està justament en la seva definició: ens cal trobar qualsevol cosa que ens motivi. Això serà suficient per derrotar el monstre de les hores interminables.


1 2 3 8