Senyor Albiol, li explicaré l’adoctrinament dels nostres infants i joves!

Rosa Ferrer
 

L’escola pública del nostre país és una escola acollidora, inclusiva i oberta al seu entorn.

El mestres de les escoles som persones amb un compromís ètic amb la societat. ÈTIC! Sap que vol dir ètica, senyor Albiol? Per exemple, ètica vol dir no mentir sobre les escoles i la seva comunitat. No mentir a la societat. Acollim, mirem, estimem i intentem donar tot el que està al nostre abast per oferir als infants i joves tot allò que necessiten pel seu desenvolupament global.

Els acompanyem en el procés de desenvolupament del seu pensament, crític i constructiu, a comunicar-se i a viure en societat, a ser bones persones i bons ciutadans. No és fàcil! El més fàcil és adoctrinar, com vostè diu. Però no! No ho volem i no ho fem! Volem que pensin i mirin la societat amb esperit crític i que siguin persones que posin el seu granet de sorra per a millorar-la. Que tinguin ganes de descobrir el món i d’aprendre durant tota la seva vida.

El be comú que implica compromís, i per tant pensament

Intentem que siguin persones de bé, persones que siguin solidàries i que ajudin a millorar el món en què vivim, que pensin en els seus conciutadans i pels quals la justícia social formi part de la seva vida, perquè com a ciutadans tinguin en el seu cor el bé comú. El be comú que implica compromís i, per tant, pensament.

Els mestres volem ajudar a créixer els infants i joves del nostre país en llibertat per tal que esdevinguin ciutadans lliures i respectuosos amb la diversitat del món actual.

Adoctrinar és precisament allò que combatem els mestres que estimem als infants i joves amb qui convivim i que desitgem que pensin amb autonomia, responsabilitat i llibertat.

Rosa Ferrer
About Rosa Ferrer

Mestra d'educació infantil. Membre de la Junta Rectora de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*