Siempre Alice

Alice és un professora universitària de gran prestigi, casada i amb tres fills que comença a patir petites desorientacions, oblits que no semblen importants..., i quan va al metge li diagnostiquen la malaltia de l’Alzheimer tot i que és molt jove

Jaume Cela
 

No és fàcil filmar una història que tracti de l’Alzheimer –mai és fàcil filmar malalties-, perquè cal mantenir l’equilibri entre allò que veiem i mirar de no caure en el sentimentalisme més lacrimògen. Per sortir airosos de la prova es necessita una direcció hàbil i, sobretot, una intèrpret de primera divisió. Els directors Richard Glatzer i Wash Wetsmoreland se’n surten prou bé, però la protagonista interpretada per Julianne Moore impressiona. Ja ha guanyat el Globus d’Or a la millor interpretació dramàtica i no em sorprendria gens que li arribés l’Óscar. Ella, a més, s’ho mereix per la qualitat del que ha vingut fent fins ara. Moore és una aposta segura, si més no per mi.

Alice és un professora universitària de gran prestigi, casada i amb tres fills que comença a patir petites desorientacions, oblits que no semblen importants…, i quan va al metge li diagnostiquen la malaltia de l’Alzheimer tot i que és molt jove. Com que en el seu cas té una base lligada a l’herència potser que els seus fills arribin a desenvolupar¬-la també.

Drama, doncs, en sessió doble. Seguim el camí que fa aquesta dona per afrontar la malaltia i seguim les tribulacions de tota la família que té una espasa de Dàmocles damunt seu. Tots plegats s’han de fer a la idea del que pot representar el futur en el present de les seves vides. Feina gota fàcil.

Hi ha moments que la música es nota massa, però és un pecat venial que podem perdonar fàcilment.

Fitxa tècnica:

siempre-alice-cartel-1Direcció: Richard Glatzer i Wash Westmoreland
Guió: Richard Glatzer i Wash Westmoreland; basat en la novel.la de Lisa Genova
Intèrprets: Julianne Moore, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Alec Baldwin
USA, 2014
Duració: 101′
Estrena a Espanya: 16 gener  2014

 (font de la fitxa tècnica i del cartell: www.labutaca.net)

About Jaume Cela

Mestre, fins l'any passat director de l'escola Bellaterra i escriptor. More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*