La lección

Una professora d’anglès en un petit poble de Bulgària. Un alumne li roba uns diners i ella fa tot el possible per saber qui és i poder-lo castigar. Però a cada pas que fa s’embolica més i més fins que arriba un moment que ha de prendre una solució radical i molt polèmica.

Jaume Cela
 

“La lección”, de Petar Valchanov i Kristina Grozeva, explica la història d’una dona atrapada per les circumstàncies, unes circumstàncies molt dramàtiques.
És professora d’anglès en un petit poble de Bulgària. Un alumne li roba uns diners i ella fa tot el possible per saber qui és i poder-lo castigar. Però per culpa dels deutes que té, gràcies a un marit que és un estaquirot de primera divisió, aquesta dona s’ha de passar tota la pel•lícula corrent i mirant de trobar els diners perquè el banc no els hi prengui la casa.

I a cada pas que fa s’embolica més i més fins que arriba un moment que ha de prendre una solució radical i molt polèmica. Aleshores, un cop presa, veurà el robatori del seu alumne des d’una nova perspectiva.

Rodada amb una sobrietat absoluta té, a més, com a punt a favor poder admirar una mostra de cine búlgar i descobrir una actriu excel•lent.

I quin món estem construint!, ens preguntem mentre acompanyem el camí amarg d’aquesta dona que ha de lluitar sola contra tots els temporals.

Fitxa tècnica:

La_lecci_n-294628945-main

Direcció i guió: Kristina Grozeva i Petar Valchanov
Interpretació:  Margita Gosheva, Ivan Burnev, Ivanka Bratoeva, Ivan Savov, Deya Todorova, Stefan Denolyubovn
Bulgària, 2014
Duració: 107
Estrena a Espanya 25 maig 2015

 (font de la fitxa tècnica i del cartell: www.filmaffinity.net)

About Jaume Cela

Mestre, fins l'any passat director de l'escola Bellaterra i escriptor. More Posts

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*