La UNESCO reivindica la importància de les llengües mare i la diversitat lingüística

"Excloure llengües implica excloure els seus parlants del dret humà fonamental al coneixement científic", assegura la directora general de la UNESCO.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
"Les llengües connecten el món" / UNESCO

“Les llengües connecten el món” / UNESCO

“Reconèixer les llengües locals fa possible que més persones puguin fer sentir la seva veu i formar part activa del destí col·lectiu”, ha dit Irina Bokova, directora general de la UNESCO, aquest divendres amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Mare. L’entitat xifra en 7.000 les llengües parlades al planeta.

Els actes organitzats enguany per la UNESCO s’han centrat en l’àmbit científic. En aquest sentit Bokova ha assegurat que “excloure llengües implica excloure els seus parlants del dret humà fonamental al coneixement científic”. La directora general assegura que “a l’actual aldea global” la norma és fer servir com a mínim tres llengües, una local, una de comunicació més àmplia i una de comunicació internacional, per comunicar-se tant a nivell local com global.

Per la seva banda, Ban Ki-moon, secretari general de l’ONU, ha cridat a “unir esforços per promoure la diversitat lingüística i el multilingüisme com un element clau en els nostres esforços per construir un món millor i una vida digna per a tothom”. Ban Ki-moon ha assegurat que aquesta diversitat pot fomentar el diàleg, l’enteniment mutu, la innovació i la creativitat, que per la seva banda ajuden a construir societats més justes i inclusives.