Les universitats de l’Afganistan es desborden amb la previsió de nous estudiants

El nombre de nous estudiants al país ha arribat als 60.000, quan fa tres anys era de només 15.000. Es tracta d'un dels llocs del món amb menys participació en els estudis superiors.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Un grupo de estudiantes ante la universidad médica de Kabul / Ben Barber (USAID)

Un grup d’estudiants davant la porta de la universitat mèdica de Kabul / Ben Barber (USAID)

El nombre d’estudiants que ingressen a la universitat a l’Afganistan creixerà un 50% enguany, després d’uns resultats de rècord en les proves d’accés a la universitat, segons informa el portal University World News. El país, que té una de les taxes de participació en l’educació superior més baixes del món (un 5%, segon el Banc Mundial), incorporarà l’any vinent 60.000 estudiants a les seves universitats públiques, mentre que l’any passat hi van ingressar 40.000 i fa tres anys només 15.000. A les universitats privades ingressaran 34.000 estudiants més.

El ministre afganès d’educació superior va assegurar el mes passat en una trobada amb països col·laboradors i el Banc Mundial que necessitaven 24 milions de dòlars per augmentar l’oferta universitària, tant pel que fa al nombre de places com pel que fa a la varietat dels estudis que s’oferten.

El govern de l’Afganistan està arribant a acords per a què algunes de les 82 universitats privades que existeixen al país acceptin estudiants de forma gratuïta o amb un descompte. La creació de centres privats es va aprovar l’any 2006 i des de llavors ja representen un terç del total de 200.000 estudiants universitaris actuals.

No obstant això, la qualitat dels centres privats és un tema que preocupa al país. Des del ministeri asseguren que tenen el compromís de millorar la qualitat i l’accés, però per altra banda “el sector privat ha de millorar la seva metodologia d’aprenentatge per impartir una educació d’alta qualitat”.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*