Escoles de Corea del Sud controlen a distància els smartphones dels alumnes

El programa pilot utilitza una aplicació per controlar quines funcionalitats del telèfon estan actives en cada moment.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Dos estudiants fan servir un smartphone a l'aula / CC-by afsusa (Flickr)

Dos estudiants fan servir un smartphone a l’aula / CC-by afsusa (Flickr)

Els professors de Corea del Sud estan començant a provar un sistema per desactivar remotament els smartphones dels estudiants, segons recull The Verge. Es tracta d’una aplicació que permet als professors controlar quines funcionalitats del telèfon estan actives i, per exemple, desactivar algunes aplicacions o tot l’aparell durant la classe, o autoritzar només una aplicació que pugui ser necessària per l’assignatura.

L’aplicació permet programar els telèfons de tots els estudiants amb un horari, coincidint amb les diferents classes o l’estona d’esbarjo. Els pares també hi poden accedir i bloquejar definitivament una aplicació.

Com a mínim 11 escoles ja han provat l’aplicació i no han faltat crítiques. Tres escoles van abandonar el programa quan es van adonar que els estudiants se les estaven arreglant per sortejar el bloqueig. A més a més, l’aplicació només funciona amb Android i per tant no afecta als estudiants que tinguin altres sistemes operatius.

Alguns professors han criticat l’excessiu control que representa l’aplicació i un estudiant també ha denunciat que la geolocalització no funciona correctament i el telèfon segueix bloquejat durant hores després de sortir de l’escola. Tot i això, a la província de Gangwon els responsables d’educació han aconsellat les 677 escoles locals a fer servir l’aplicatiu.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*