Portugal limitarà l’accés a les xarxes socials a les escoles

El ministeri d'educació lus restringirà total o parcialment l'accés a diversos serveis perquè, asseguren, els estudiants estan col·lapsant la xarxa escolar.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Una aula d'informàtica / CC nc-sa ash-brown (Flickr)

Una aula d’informàtica / CC nc-sa ash-brown (Flickr)

Portugal limitarà l’accés a les xarxes socials a les escoles, segons recull aquest dimecres el diari Jornal de Notícias. El ministeri ha anunciat que l’accés a determinades xarxes o aplicatius, com és el cas de YouTube, estaran limitats a una utilització màxima, mentre que d’altres, com Facebook, Instagram o Tumblr, estaran bloquejades tot el matí fins a l’hora de dinar.

Segons l’Associació Nacional de Professors d’Informàtica, els estudiants saturen la xarxa. “Al principi eren mitja dotzena d’alumnes els que tenien aparells amb accés a internet, però avui en dia són milers d’alumnes a milers d’escoles”, afirma el president de l’associació. Explica que molts estudiants que només tenen accés a internet a l’escola, aprofiten per connectar els seus mòbils i tablets i la xarxa ha arribat a un nivell de saturació de fins al 50,26% de l’ample de banda.

L’Associació de Directors de les escoles públiques valora positivament la mesura que, asseguren, permetrà combatre la “indisciplina” a classe, quan molts estudiants es connecten al Facebook d’amagat, tot i que no era l’objectiu de la mesura.

Els professors d’informàtica, no obstant, remarquen que la mesura impedirà el correcte desenvolupament de la matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que inclou entre els continguts del currículum la formació en el bon ús d’aquestes xarxes socials que estaran bloquejades en horari lectiu.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*