Xile invertirà en la gratuïtat de l’educació sense afectar les balances fiscals

El govern podrà fer front a la reforma promesa sense posar en risc les dades macroeconòmiques gràcies a un augment dels impostos a les grans empreses.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Michelle Bachelet en un acte amb diversos representants estudiantils

Michelle Bachelet en un acte amb diversos representants estudiantils

Xile establirà mesures per reformar el sistema educatiu i garantir la seva gratuïtat i millorar la seva qualitat sense perjudicar les balances fiscals del país, informa el portal Notimérica. Són mesures promeses pel nou govern de Michelle Bachelet en resposta a les contundents protestes estudiantils al país.

L’augment de la despesa en educació, segons la presidenta, serà sufragat amb els plans per augmentar els impostos a les gran empreses que s’inclouran en la reforma fiscal.

Rodrigo Vergara, president del Banc Central xilè, és qui ha assegurat que la mesura mantindrà les finances de Xile en ordre, ja que es finançarà a través de la reforma impositiva. “Des de la perspectiva macroeconòmica, sabem que tindrem comptes equilibrats i el govern ha dit això”, va declarar a l’agència Reuters.

Algunes de les cares més visibles de les protestes estudiantils que van tenir lloc al 2011 van entrar a formar part del parlament xilè les passades eleccions i donen suport al nou govern de Bachelet.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*