Xile engega la reforma educativa per afrontar la desigualtat

La presidenta Michelle Bachelet signa els primers projectes de llei de la reforma amb l'objectiu de garantir la qualitat, la gratuïtat i l'accés a l'educació.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Michele Bachelet durant l'anunci de la seva segona candidatura presidencial / CC by-sa Michele Bachelet (Flickr)

Michelle Bachelet durant l’anunci de la seva segona candidatura presidencial / CC by-sa Michele Bachelet (Flickr)

La presidenta de Xile Michelle Bachelet ha signat aquesta setmana els tres primers projectes de llei de la seva esperada reforma educativa, segons informa el diari El País. Assegura que l’objectiu és garantir la qualitat, la gratuïtat i l’accés a l’educació.

Un dels projectes de la socialista prohibirà que les institucions educatives que reben finançament públic apliquin mecanismes de selecció d’estudiant. Una altra iniciativa pretén evitar gradualment que els pares hagin de pagar l’escolarització dels seus fills al sistema públic. Finalment, la tercera respon a la demanda del moviment estudiantil de 2011 d’evitar que ningú es lucri amb l’educació. Per aquesta mesura, el govern pretén que tots els establiments que rebin finançament de l’Estat destinin els recursos públics a una millora de la qualitat i en un termini de tres anys s’acabin transformant en entitats sense ànim de lucre.

Els estudiants, però, no es donen per satisfets. Melissa Sepúlveda, portaveu de la Confederació d’Estudiants de Xile, assegura en declaracions a La Tercera que “la posició del moviment estudiantil és de rebuig als projectes de llei aïllats i a les mesures que no signifiquin eradicar el mercat de l’educació”. “Aquesta és una reforma sense contingut, que pretén regular el mercat educatiu i no transformar l’educació en un dret”, afegeix.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*