L’últim estat Alemany que cobrava preus de matrícula torna a la universitat gratuïta

Des del 2006 els diferents estats alemanys poden cobrar taxes per estudiar una carrera, però després de vuit anys cap d'ells ha mantingut aquesta opció.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Universitat Leibniz a Hannover / CC by-sa Firefeichti (Wikimedia Commons)

Universitat Leibniz a Hannover / CC by-sa Firefeichti (Wikimedia Commons)

Després de vuit anys d’experiment amb preus de matrícula, finalment aquest curs totes les universitats públiques a Alemanya tornaran a ser gratuïtes. Baixa Saxònia era l’únic estat que seguia cobrant per matricular-se a les seves facultats i, segons informa el diari The Times, ha començat el curs aquesta setmana lliure de taxes universitàries.

“Ens hem lliurat dels preus de matrícula perquè no volem una educació superior que depengui de la riquesa dels pares”, ha assegurat al rotatiu Gabriele Heinen-Kljajic, del Partit Verd, ministra d’educació de la Baixa Saxònia. Tots els altres estats ja havien tirat enrere la mesura, i en el darrer ha calgut esperar a la derrota dels Demòcrates Cristians a les darreres eleccions.

L’experiment amb els preus es va iniciar el 2006 després que el Tribunal Constitucional alemany determinés que taxes moderades combinades amb préstecs no contradirien el compromís del país amb una educació superior universal. Llavors els estats amb governs conservadors van optar per cobrar un preu de 1.ooo euros l’any, recorda The Times.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*