Un de cada tres adolescents que fan amistat a les xarxes s’acaben coneixent en persona

L'estudi també evidencia que les xarxes socials són ja un àmbit indissociable de la vida dels adolescents: només un 1% dels enquestats diu no ser usuari de cap xarxa.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Foto: BBC

Foto: BBC

Cada vegada més els adolescents fan amistat a partir de les xarxes socials. Al Regne Unit, un de cada tres joves d’entre 15 i 18 anys assegura que ha conegut en persona a algú amb qui havia entrat en contacte primer a través de les xarxes. Així consta en una enquesta feta a més de 1.000 adolescents per Newsbeat i difosa per la cadena BBC.

Amb tot, les relacions personals en presència física segueixen de llarg més importants. L’enquesta reflecteix com el 66% dels enquestats valora més la seva colla presencial, mentre que hi ha un 28% dels adolescents que dóna la mateixa importància a aquests que als amics i seguidors amb què compta a xarxes com Facebook, Instagram o Twitter.

Tant en uns casos com en els altres, l’estudi també evidencia que les xarxes socials són ja un àmbit indissociable de la vida dels adolescents: només un 1% dels enquestats diu no ser usuari de cap xarxa.

La notícia de la BBC aporta la valoració d’Emma Short, psicòloga de la Universitat de Bedfordshire, que considera preocupant el fet que es passi d’una amistat en línea a una de física. “No és segur assumir que els desconeguts amb qui topem a internet no són res més que desconeguts”, opina, tot i que a la vegada accepta que som capaços de crear i mantenir amistats en línia “d’una manera molt real”.

Un altre resultat destacat de l’enquesta és que un 25% considera que està enganxat a les xarxes

 

 

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*