EEUU amplia el negoci del fitness amb oferta per a nens i preadolescents

Gimnasos de Nova York ofereixen classes dirigides i entrenadors personals per a nanos d’entre vuit i catorze anys. Les famílies, la majoria de classe alta, entenen que aquesta és una bona alternativa per als nens que no volen practicar esports d’equip.

Rut Vilar
 
 

Joves practiquen el 'webracing'

Joves practiquen el ‘webracing’

“Oblideu-vos de l’escola, no penseu en els deures que encara heu de fer…”. Així esperona un professor d’Spinning a un grup de nanos d’entre 8 i 14 anys que pedala al ritme de la música de Rihanna en una sala de fitness de Nova York. La majoria són nenes de l’Upper East Side. L’oferta del fitness per a infants i preadolescents està de moda als barris més distingit de Manhattan.

Són sessions adaptades, sense pesos lliures ni exercicis específics de força –tot i que l’Acadèmia Americana de pediatria i diversos estudis recents argumenten que es poden fer exercicis de força correctament desenvolupats a partir dels 7 o 8 anys–.

En aquest cas, les del centres de Nova York són classes de treball cardiovasular amb música, cordes, algun bossu, però sense repeticions; divertides. Sessions que es paguen a més de 30 dòlars els tres quarts d’hora, una nova línia de negoci que també s’expandeix a d’altres mercats, com el de la roba de fitness per a nens.

Tot i que els responsables dels centres que ofereixen fitness per a infants a Nova York coincideixen en què no fan classes amb l’objectiu que els nen perdi pes, hi ha pares que apunten els seus fills a les sessions perquè els nanos s’aprimin. També després de les classes se sent a nenes comentar si amb la sessió han cremat greix del cul, dels braços o de les cartutxeres.

A casa nostra

A la majoria de gimnasos de Catalunya, l’accés a la sala de fitness no es permet fins als 15-16 anys i els nens, per fer-ne us, necessiten una carta signada pels pares o tutors.

Sí que hi ha, però, algunes empreses especialitzades en classes de fitness per a mares amb nens, normalment, nadons o infants de pocs anys.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*