Creix el nombre d’acadèmics refugiats

L'Institut d'Educació Internacional, que dóna suport a acadèmics en risc des del 1919, considera que els universitaris estan sent forçats a deixar les seves llars en un nivell no vist des de la Segona Guerra Mundial.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Facultat d'arts humanitats a la universitat d'Aleppo a Síria / CC by-sa Majd Mohabek (Wikimedia Commons)

Facultat d’arts humanitats a la universitat d’Aleppo a Síria / CC by-sa Majd Mohabek (Wikimedia Commons)

Els perills per a acadèmics i universitats en zones de conflicte han arribat a un punt crític, segons recull el Chronicle of Higher Education. L’Institut d’Educació Internacional, que dóna suport a acadèmics en risc des del 1919, considera que els universitaris estan sent forçats a deixar les seves llars en un nivell mai vist des de la Segona Guerra Mundial, quan milers de professors i científics fugien de l’Europa sota domini nazi.

Segons el president de l’institut, Allan E. Goodman, els més afectats es troben a l’Orient Mitjà. La guerra civil Síria i l’expansió de l’Estat Islàmic han provocat una gran allau de refugiats. A diferència d’altres guerres, asseguren, els acadèmics són atacats intencionadament i centres d’aprenentatge s’han convertit en camps de batalla.

“La guerra està més que mai en mans de terroristes, i els terroristes tenen molt més resultats destruint universitats i matant professors, i així intimidant a molta més gent, que no combatent contra un exèrcit”, assegura Goodman.

L’Institut assegura que voldria fer més pels refugiats –les sol·licituds d’ajuts han passat de 99 durant l’estiu de l’any passat a 240 l’estiu d’aquest any– però no disposa de més recursos. L’ideal per ells és ubicar els acadèmics a prop del seu país d’origen amb l’objectiu que puguin tornar a casa i ajudar a reconstruir.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*