Nova York acaba amb la prohibició dels mòbils a les escoles

La prohibició responia principalment a la voluntat d'evitar robatoris, que es copiés en els exàmens i que s'intercanviessin missatges relacionats amb baralles, segons el New York Times.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

L’alcalde de Nova York, Bill di Blasio, va anunciar aquest dimecres que els mòbils deixaran d’estar prohibits als centres educatius de la ciutat a partir del proper 2 de març. Fins ara existia la directiva que els alumnes havien de deixar els seus dispositius mòbils a casa, però l’alcalde ha decidit posar fi a la mesura: “Hem d’escoltar més la nostra canalla, i això n’és una garantia”, ha assegurat.

Així ho recollia ahir el New York Times, que concreta els termes en què es permetrà l’entrada de mòbils als centres. Les escoles tindran polítiques pròpies, sobre el paper conformades amb l’ajuda de famílies i mestres, que en contemplaran l’ús en tres nivells: que es puguin dur a l’escola però mantenir-los guardats durant el dia; que es puguin utilitzar a l’hora de dinar i en altres espais consensuats, o que fins i tot es puguin fer servir en horari lectiu en funció de l’activitat.

Actualment moltes escoles ja esquivaven la normativa i permetien que els alumnes mantinguessin els mòbils a les motxilles, però que aquest no era el cas dels 88 centres novaiorquesos que tenen detectors de metalls a la porta. La prohibició responia principalment a la voluntat d’evitar robatoris, que es copiés en els exàmens i que s’intercanviessin missatges relacionats amb baralles, segons el New York Times.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*