Obama vol garantir l’accés a una educació superior gratuïta als EUA

L'administració nord-americana vol finançar universalitzar els dos primers anys d'educació superior en els col·legis comunitaris.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Barack Obama amb estudiants de la Universitat de Wisconsin durant un acte de campanya el 2010 / CC by-sa John Kees (Wikimedia Commons)

Barack Obama amb estudiants de la Universitat de Wisconsin durant un acte de campanya el 2010 / CC by-sa John Kees (Wikimedia Commons)

Tots els nord-americans podrien accedir gratuïtament a l’educació superior. Aquesta és l’objectiu del president Barack Obama, segons ha anunciat aquest divendres. Obama vol finançar l’accés als community colleges a tots els estats dels EUA. Es tracta d’institucions locals d’educació superior que ofereixen estudis de cicle curt. “M’agradaria veure els dos primers anys de col·legi comunitari gratuïts per tot aquell que estigui disposat a treballar per això”, ha declarat.

Segons informa The Guardian, la Casa Blanca vol fer l’accés a l’educació superior gratuït i universal cobrint part del seu finançament. El govern federal aportaria un 75% del finançament i el quart restant l’haurien de cobrir els estats que optin a participar del programa.

L’administració nord-americana calcula que 9 milions d’estudiants podrien participar estalviant-se una mitja de 3.800 dòlars de matrícula per curs.

La dificultat, però, serà aprovar la proposta legislativa. S’hauria d’aprovar al Congrés amb els pressupostos, i els republicans no estan en massa consonància amb la proposta que, per altra banda, encara no s’ha detallat.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*