L’autobús escolar amb ‘wifi’ per garantir accés a internet a tots els alumnes

La iniciativa a un districte escolar empobrit de Califòrnia permet accés a internet als joves durant el trajecte a l'institut, en un país on la meitat de les llars econòmicament desfavorides no té connexió.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Foto: Robbieraeful

Foto: Robbieraeful

Als Estats Units, la meitat de les famílies amb dificultats econòmiques no té accés a internet a casa seva. La bretxa digital, doncs, és preocupant. Sobretot si es té en compte que les grans extensions residencials -típiques de l’urbanisme nord-americà- o les vastes zones rurals minimitzen l’impacte d’equipaments amb connexió inalhàmbrica com poden ser biblioteques públiques. En aquest context, el districte escolar Coachella Valley de Califòrnia, un dels més empobrits del país, se n’ha empescat una: autobusos escolars amb connexió ‘wifi’. Així els alumnes poden connectar-se de camí de l’escola, un trajecte que en alguns casos pot superar l’hora de durada.

La iniciativa és una espècie de pla pilot que s’ha posat en marxa amb dos autobusos de la flota escolar. El router que porten incorporat els vehicles permet als alumnes accedir a internet amb les tauletes que fins ara ja els proveïa el seu centre educatiu. A més, els autobusos estacionen a la nit en un aparcament per a camions que serveix de punt de connexió per als habitatges dels voltants.

L’any passat els centres del districte van entregar una tauleta a cada alumne perquè la fes servir a l’escola i a casa. “Tenia nois asseguts a fora de l’oficina perquè es volien connectar a internet a les sis del vespre”, explicava al portal The Hechinger Report el responsable del districte escolar i un dels impulsors de la iniciativa, Darryl Adams, que recentment ha rebut les felicitacions del president Barack Obama.

Dotar tots els 90 autobusos del districte amb wifi els costaria uns 290.000 dòlars, segons els seus càlculs, uns fons actualment lluny del seu abast.

Les zones rurals americanes pateixen molt més les dificultats de connexió a internet, com és el cas del districte Coachella Valley, situat a la zona més desèrtica de Califòrnia, on el 90% dels alumnes pateix dificultats econòmiques i fins a 2.000 alumnes són fills de granjers d’origen immigrant. El 41% de les escoles a les zones rurals nord-americanes no té connexió a internet d’alta velocitat, mentre que aquest problema afecta només a un 31% de les escoles urbanes.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*