El 40% de les adolescents angleses se sent pressionada en les relacions sexuals

La percepció entre els nois i noies enquestats és que aquesta pressió és tan persistent que ha esdevingut normal per a la majoria, segons un estudi publicat per dues universitats angleses.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 

Adolescents. (Foto: Petra)

Adolescents. (Foto: Petra)

Quatre de cada deu adolescents angleses considera que ha estat pressionada per mantenir relacions sexuals. I dues de cada deu asseguren que en alguna ocasió han sigut víctimes d’agressions per part de les seves parelles. Aquestes són les principals conclusions d’un estudi -el més exhaustiu elaborat en cinc països sobre les experiències sexuals dels adolescents- que ha posat en alerta la societat britànica, la que compta amb uns resultats més preocupants pels seus joves d’entre 13 i 17 anys.

La percepció entre els nois i noies enquestats és que aquesta pressió és tan persistent que ha esdevingut normal per a la majoria.

“La nostra recera mostra que arreu d’Europa -l’estudi s’ha realitzat, a més d’Anglaterra, a Bulgària, Noruega, Itàlia i Xipre- la violència i els abusos constitueix un problema cabdal en les relacions sentimentals entre els joves, encara que en molts països no es reconeix, fet que deixa els propis joves desatesos o sense els serveis adequats”, apunta la investigadora Christine Barter a The Guardian. L’estudi, elaborat per les universitats de Bristol i Central Lancashire, ha abordat fins a 4.500 nois i noies.

També ressalta el fet que un 18% dels nois enquestats afirma estar d’acord amb frases com “és acceptable a vegades pegar una dona si ha estat infidel”. Fins al punt que moltes de les enquestades asseguren haver estat víctimes de violació, segons l’estudi.

Un altre dels aspectes on ha posat el focus la recerca és en l’enviament de missatges amb contingut sexual entre els adolescents. Un 44% de les noies i un 32% dels nois anglesos ha enviat imatges o textos de contingut sexual personal a la seva parella, i un de cada tres, segons la recerca, ho ha fet sota pressió de l’altre. I en el cas de les noies, quasi la meitat de les que ho han fet asseguren que després la seva parella ha compartit les imatges amb els seus amics.

Les conclusions contrasten amb el darrer estudi similar publicat a Espanya, sobre la percepció de la violència de gènere en joves d’entre 15 i 29 anys. Davant la pregunta sobre si es podia tolerar la violència de genere, la immensa majoria ho va rebutjar, però sí que es cert que un de cada tres enquestats va considerar “acceptable en ocasions” o “inevitable” pràctiques de control.

1 Comment on El 40% de les adolescents angleses se sent pressionada en les relacions sexuals

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*